Извор:Фото: Профимедиа

ПРВИ СТИГАО ДО МИЛИЈАРДЕ: Роналдо оборио још један рекорд

Извор: Нпортал

13.09.2024.

19:02

ПОСЛЕ бројних рекорда у свету фудбала, један од најбољих играча у историји Кристијано Роналдо оборио је један и у свету друштвених мрежа - први је у историји дошао до укупно милијарду пратилаца.

Толико има кад се саберу његови пратиоци на Инстаграму, Фејсбуку, Иксу (некадашњем Твитеру), Јутјубу и кинеским друштвеним мрежама Веибо и Куаишоу.

То не значи и милијарду засебних људи, јер га многи прате на више платформи у исто време, а постоји и доста лажних налога, то јест ботова.

Без обзира на то, стручњак за друштвене медије Паоло Пескаторе каже за ББЦ да је реч о „запањујућем броју".

- Невероватно достигнуће, које додатно наглашава фундаменталну промену у медијима - рекао је Пескаторе.

Роналдо истиче, показује „моћ да се, захваљујући технологији, допре до нове, млађе публике".

BloombergAdria.com

 

На терену, Португалац је познат по ривалству са аргентинском звездом Лионелом Месијем, али на интернету њих двојица нису у истој категорији - Меси има „само" 623 милиона пратилаца.

Од познатих личности са великим бројем пратилаца су певачица и глумица Селена Гомез (690 милиона), певач Џастин Бибер (607 милиона) и певачица Тејлор Сфивт (574 милиона).

Ту су и Двејн Џонсон са 557 милиона, као и певачица Аријана Гранде са 508 милиона. Мистер Бист (MrBeast), најпопуларнији јутјубер света, укупно има 543 милиона пратилаца.

BloombergAdria.com

 

Пут до милијарде

Велики допринос Роналдовој бројци од милијарду пратилаца донео је недавно отворени Јутјуб канал, где је за седам дана запратило 50 милиона људи. Месијев Јутјуб канал за то време има само 3,5 милиона пратилаца, иако он тамо снимке качи још од 2011. године.

Један од разлога тога је важно правило у свету интернета: Садржај је краљ. На Месијевом каналу је у последње три године објављен само један видео који траје пола минута, а и остали снимци су слични и кратки. Обично на њима говори на шпанском језику.

BloombergAdria.com

 

За то време, Роналдов канал се углавном састоји од разговора између њега и његове супруге Џорџине Родригез, као и бившег колеге из Манчестер јунајтеда Рија Фердинанда. И сав тај садржај је на енглеском, или барем има превод на енглески.

Ако се то узме у обзир, као и свакодневно качење новог садржаја, јасно је да Роналдо (или вероватније његов тим задужен за друштвене мреже) тачно зна шта ради на Јутјубу.

Током каријере такође често обарао рекорде

Најбољи је стрелац у историји Лиге шампиона, имао највише голова у историји Европских првенстава, као и највише међународних утакмица него било ко други.

Прошле недеље је постао први фудбалер који је постигао 900 голова у каријери.

BloombergAdria.com

 

Ипак, на друштвеним мрежама и даље постоји место за напредак - још га нема на ТикТоку, мрежи посебно популарној међу младима, као ни на Тредсу. Сви ти налози ће само додатно допринети његовој доминацији на пољу зараде.

Према Форбсу, до сада је у каријери зарадио 260 милиона долара - највише од свих спортиста.