Извор:Фото: М.Коковић

НАДИМАК СМОКИ: Многи не знају зашто су Љубишу звали овако

Извор: Нпортал

15.09.2024.

10:23

Популарни глумац познат је под надимком Смоки, али мало је оних који знају због чега га је добио...

Глумачка легенда, Љубиша Самарџић напустио нас је 2017. године. Иза себе је оставио бројне улоге, незаборавне реплике из култних филмова и серија небројано много награда и признања, али многи не знају како је заправо настао надимак Смоки, по којем га памте.

Љубиша је као младић живео у сиромаштву, рано је остао без оца, али никада није престајао да се диви својој мајци, која му је била највећа подршка.

Глумца тежак живот није спречио да упише глуму, а у једном интервјуу, на шаљиво питање новинара колико падежа је знао кад је отишао на студије у Београд, Смоки је, такође на шаљив начин, одговорио: "Четири". Овај одговор насмејао је све присутне, јер је признао да је за остала три сазнао када је дошао у Београд.

BloombergAdria.com

Популарни глумац познат је под надимком Смоки, али мало је оних који знају због чега га је добио. Дебитовао је 1960, а последњи пут пред камерама се појавио 2011. у филму и ТВ серији "Мирис кише на Балкану" које је и режирао.

BloombergAdria.com

Надимак је добио давне 1962. године, захваљујући филму "Пешчани град" у коме је играо младића по имену Смоки.

У филму словеначког редитеља Бостјана Хладника играо је једног од двојице другара који се током летовања упуштају у разне заврзламе. Четири године касније Самарџић је поновио ову улогу и у ТВ серији "Смоки".