Извор:Фото: АТА имагес

"НЕ ВОЛИМ СЕБЕ ДА ГЛЕДАМ": Небојша о филмовима у којима игра

Извор: Нпортал

15.09.2024.

11:03

ГЛУМАЦ Небојша Дугалић један је од најзапаженијих глумаца на нашој сцени.

Остварио је велики број улога у телевизијским драмама, на радију, филму и телевизији, за који је добио и бројне награде и признања.

Воли да буде самокритичан, а сада је открио да ли некад одгледа филм или серију у којима је играо: 

- Не волим себе ни да гледам ни да слушам, на сву срећу људи превиђају неке мане које ја видим. Тако да, добро је док је тако - открива Дугалић и додаје:

- Зависи како кад, коме се шта свиди. Мени је битно да људи имају добре аргументе када критикују и онда постоји могућност да се кроз добар дијалог унапреде ствари, то је увек драгоцено. Јако волим оне који су посвећени гледаоци и слушаоци, оне који пажљиво прате све. Увек када гледам нешто што сам снимао било аудио или визуелно, увек ми то изгледа значајно другачије од онога шта ми је било у глави. Добро је да вам неко са стране коригује вишкове или мањкове.

BloombergAdria.com

 

Када је реч о авантурама, Небојша је открио да ли је он авантуристичког духа:

- Зависи шта се под тим мисли, јесам ако то значи неку врсту несмирене знатижеље да откривам нешто, онда јесам. 

Када је био мали, глумац истиче да је често био немиран: 

- Јесам као мали. Било је свашта, скакање са крошњи дрвета на главу, али не бих то говорио да моја деца не чују (смех).

Небојша је као младић обожавао да слуша радио, а то се није ни данас променило: 

- Радио сам слушао непрестано, а нарочито сам волео да чекам један сат после поноћи. Слушао сам ноћни програм Радио Београда, тако да та уводна чувена нумера “Једној жени” једва сам чекао један сат. Дочекивао сам јутра слушајући радио, то су ми били најлепши тренуци уз радио. И док вози и када радим нешто ја волим да слушам радио.

Иначе, Дугалић је на неколико тренутака био и певач, када се појавио на бини прославе 100-годишњице Радио Београда.

- Ово је остварење мог сна из детињства. Кад сам први пут чуо песму „Одисеја“, која је настала тачно пре 50 година, одувек сам желео да је отпевам са оркестром. Било је разних прилика, али се није десило и ево посвећујем је маестру Војкану Борисављевићу са којим сам много пута договарао ово да изведемо и Леу Мартину и 100-годишњици рођења Радио Београда - рекао је он.

(Блиц)