Извор:Фото: Профимедиа/Инстаграм/принтскрин/192_rs

ОБРТ: Мушкарца није усмртила свиња, огласила се ћерка

Извор: Нпортал

15.09.2024.

13:45

Мушкарац (90) пронађен је мртав у свом породичном домаћинству у алексиначком селу Пруговац, а како су медији пренели, постоји сумња да га је усмртила свиња.

Слађана П., ћерка старца за кога се сумњало да га је 28. августа у атару породичне куће у селу Пруговац појела свиња, огласила се и поручила да то није истина.

- То није тачно, ту причу је измислио мој брат од тетке. Он то стално ради како би скренуо пажњу на себе. Мој отац Миливој је живео сам у нашој породичној кући. Обилазила сам га у просеку три пута недељно. Није се жалио на здравље и изгледао је нормално, преминуо је као и сви људи природно, а не да су га појеле свиње, то су глупости. Он није ни имао свиње, имао је две овце и кокошке - започиње причу Слађана.

Саговорница каже да је два дана пре смрти последњи пут видела оца живог, а да га је приликом наредне посете пронашла без знакова живота.

- Увек је био испод куће у хладовини или би седео на трему и одмарао. Тог дана сам носила корпу са храном  коју сам му припремила, и пошто га нисам видела на трему, мислила сам да је испод куће. Отишла сам, али га није било. Вратила сам се у кућу и затекла га у соби, како лежи на стомаку, без знакова живота. Претходни пут када сам била код њега, дала сам му ствари да пресвуче. Затечен је како је кренуо да навлачи мајицу и преминуо. Умро је од можданог удара, што је потврдио и обдукциони налаз - каже Слађана.

Додаје да је Миливој у марту месецу прославио 90. рођендан.

- Седмог фебруара му је био рођендан. Хтели смо да му, поред торте и славља, приредимо изненађење. Пошто је служио војску на Врелу Босне, рекли смо му да ћемо га тамо одвести. То је за њега био велики догађај, да се после 72 године појави на месту, где је провео лепе дане свог живота. Одлазио је до Алексинца, некад до Ниша, и у војску. Много му је значило што је поново посетио то место где је као младић провео неколико месеци свог живота - испричала је Слађана за “Ало!”.