БИЋЕ МЕКЕ И УКУСНЕ: Где грешите у прављењу палачинки?
15.09.2024.
17:44
ПАЛАЧИНКЕ су деценијама омиљена посластица широм света.
Многи покушавају да направе меке и укусне палачинке, али не знају зашто им не полази за руком. Ово је неколико могућих грешака које правите:
1. Превише мешате
Не треба превише да мешате смесу да се не би развио глутен и тесто постало еластично. На тај начин ће палачинке да испадну гумене.
2. Немате стрпљења
Потребно је да оставите барем пола сата тесто за палачинке да одстоји пре него што почнете да их припремате.
3. Хладан тигањ или недовољно загрејан
Важно је да тигањ буде загрејан, уколико то не учините, тесто ће се разлити и упити уље-
4. Окрећете палачинке пре времена
Потребно је да палачинка добије златну боју, а за то је потребно стрпљење. Уколико правите америчке палачинке, окрените пажљиво палачинку.
(Трепеза)