Извор:Фото: Алекса Станковић

УСАМЉЕНА И ТУЖНА: Мајка покојног Синана тешко проводи дане

Извор: Нпортал

17.12.2021.

09:37

ЗАШТО јој родбина не помаже, није желела да говори.

Ђулка Сакић (88), мајка покојног певача Синана Сакића, фолк звезде, рођеног Лозничанина, тешко проводи старачке дане, како сама каже, „јер је усамљена, без дрва, која су најпотребнија, али и без много чега што би јој старост и болест учинило бар мало лакшом“.

Зима се стисла, а Ђулка, која живи у згради у центру града, без парног грејања, не зна се кад се огрејела у свом дому. Нема ни иверка, а камоли дрва. Пензија и то породична, коју је наследила од мужа Рашида, који је био војни музичар, али је, због болести, рано пензионисан, је премала. У последње време помоћи нема ни од кога.

- Док је био жив мој Синан пазио ме је, гледао и помагао као најбољи син мајку, а после њега то је чинио и мој син Аган, који, у последње време, није ту, јер има своју муку, па је у Београду - прича Ђулка.

BloombergAdria.com

 

- Нико други јој не помаже, осим појединих комшија, међу којима је мало оних који су у нешто значајније бољем положају од мене. Хвала им, ипак, свима. Поштују ме и воле и некад то најбоље греје, посебно „срце“. Пуно је срце мајкино од Синанових успеха, популарности, славе. Пуно и препуно. Али, више је, ипак, туге. Изгубих кћер Косану, потом њега, пре мог саборца, сапатника и брачног друга Рашида, човека са којим сам изродила четворо деце. Само мајка која оваку жалост и тугу дочека зна шта је јад. Ово је непролазно, а живот, ево, тече ка деведесетој години - додаје тужна Ђулка.

Након што је објављено у каквим условима живи Синанова мајка, контактиран је челни човек Лознице, Видоје Петровић и то у тренутку када започиње посету баш времешним људима по граду и селима Јадра, са својим сарадницима. За тетка Ђулку су спремна и дрва и други поклони и потрепштине.

- Хвала до неба и вама и градоначелнику који ме је најљудскије погледао и хоће и жели да ми помогне - каже Ђулка, која зна чије је све мајке помагао њен Синан, не само у Лозници.

Зашто јој родбина не помаже, није желела да говори, одмахујући руком као да би да каже да би то било превише за старачко и напаћено срце тугом и муком.

BloombergAdria.com

 

(Еспресо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".