Извор:Фото: Б. Грујић

УШЛА "У РЕД" КИЛОМЕТАРА: Верујете ли КОЛИКО је дуга застава

Извор: Новости/Б. Грујић

16.09.2024.

12:46

ЛИЧАНИН Бранко Хркаловић поносно суче своје јуначке брчине.

Јучерашњи Дан српског јединства, слободе и националне заставе (15. септембар), обележили су мештани више села у општини Нова Црња. Међу њима је и Александрово кроз које је продефиловала огромна тробојка Србије дужине равно - стотину метара! 

На њеном челу, од мурала краљу Александру до Добровољачке капије у центру малог банатског места, са барјаком у рукама и још једном заставом Србије био је Бранко Хркаловић, Личанин из места Дољани, који сада живи у Александрову, а добровољац је био 1.753 дана у претходним ратовима.

BloombergAdria.com

Заставу су носили представници институција, удружења грађана, спортских клубова, Српске православне цркве, ђаци и бројни мештани.

- Ја сам српску заставу, како то чиним већ неколико година, поставио и на јарболу у дворишту куће у којој живим са породицом - нагласио је Бранко, поносно сучући своје јуначке брчине.

- Акција поделе застава мештанима наше општине, који су показали жељу са украсе своје домове и на њима истакну заставе, као и до сада протекла је изнад наших очекивања и за тили час смо раздељли све заставе - нагласио је Драган Даничић, председник општине Нова Црња, честитајући празник Дан српскиг јединства и националне заставе свим грађанима Србије.

Погледајте и занимљиву галерију нашег уредника фотографије, Драгана Миловановића, као историју српске заставе кроз догађаје које сте могли да пратите у издањима "Вечерњих новости":

(Новости/Б. Грујић)