Извор:Фото: Принтскрин/Инстаграм/диваццп/Милена Анђела

"ПОРОДИЦА ЈЕ ЦЕНТАР": Дивчева ћерка о биолошким родитељима

Извор: Нпортал

16.09.2024.

14:02

СЛАВНИ пар кошаркаш Владе Дивац и његова супруга Ана имају два сина Луку и Матију. Међутим, решили су да усвоје девојчицу, односно ћерку. Петра је била беба када је дошла у њихов дом, а сада је отворила душу о свему што је проживела.

Петри је у почетку тешко падало када су неки умели да кажу има "два оца и две мајке", али је то временом престало да утиче на њу:

- Сада не добијам те коментаре. Најдраже од свега ми је што се више не пише усвојена ћерка, већ само Петра Дивац. Усвајање јесте велики део мене, али није то једина моја карактеристика. Студент сам, радим и свашта још тога планирам да урадим. Не дотиче ме ништа више. Знам која је сврха овог програма и тиме се водим – испричала је она.

Велики број парова жели да усвоји дете, али се због количине документације предомисли.  Петра истиче да начин за смањење документације не постоји, само је потребна љубав и истрајност.

BloombergAdria.com

 

- За мене је породица јако битна, подршка родитеља нарочито. Они су ме пустили у свет, није им било лако. Моји родитељи су увек искрени са мном – увек ће ми рећи да ли сам на правом путу или не – каже она и открива који је најкориснији савет добила од Ане и Влада Дивца:

- Моји родитељи кажу: “Буди то што јеси, остани искрена према себи, прва си сама себи пријатељи непријатељ. Сами себе увек осуђујујемо највише у ономе што радимо. Ја се трудим да живим своју истину и причам своју истину.

Ћерка славног пара је како каже због ситуације у коју је живот ставио одрасла рано, а сада жели да заврши факултет и да ради на фондацији Ане и Владе Дивца: 

- Не треба нигде журити. Сви који имају 15, 16 година нека уживају у својој младости, ја која има 26 година им то кажем (смех). Своје тинејџерске године не бих мењала, волела сам да се дружим, излазим, путујем, да видим свет. Ко је у могућности, треба да види свет, да све то проживи. Не могу да верујем да ћу да звучим као моја мама, али школа је јако важна. Сматрам да треба завршити факултет, видим колико је мени ово што сам паузирала направило велику разлику. Видим колико могу да напредујем са факултетом и без њега.

BloombergAdria.com

 

Петра Дивац је открила да ли има жељу да упозна биолошке родитеље: 

- Не, баш не. Волим своју браћу, маму, тату. Засад не видим потребу за даљом истрагом –истакла је Петра и додала да јој је породица веома важна и да ће бити срећна све док буде имала праве људе око себе:

- Ми смо се увек држали тога да је породица јако битна, моји су нас лети доводили овде да проводимо време са родбином. Породица је центар свега, све потиче из куће, љубав, искреност. Кад дођем кући чујем се са мамом, татом, причам са дечком о много тога о послу, пројекту. Волим да знам да сам окружена искреним људима и који ми желе искрено добро. Подршке правих људи никад не мањка и никада доста.

(Блиц)