Не бацајте кору од лубеница! Направите од тога ВРХУНСКИ ЏЕМ
16.09.2024.
16:57
И пријатно вам било!
Кора од лубеница - обично је сви ми бацамо када завршимо са слатком унутрашњости.
Међутим, да ли сте знали да се од ње може направити врхунска посластица, која је притом и здрава - прави правцати џем који је одличног укуса.
Лубеница благотворно утиче на здравље, посебно је добра за срце. Бели део коре од лубенице садржи обиље витамина "Ц" и "Б", као и цитрулина - аминокиселине која побољшава циркулацију крви. Можда није најукуснија када се једе свежа, али зато када се од ње направи џем - постаје савршена посластица. https://www.youtube.com/watch?v=cDly-6HeBaQ&t=3s
Довољно је само да очистите зелени део коре, исецкате га на коцкице и убаците га у блендер, а са њим и сок из пола лимуна, шећер (2,3 кашике или више у зависности од тога колико желите да буде слатко) и један децилитар воде.
Смесу прокувајте 30-ак минута да вода испари (или више у зависности од тога колико желите да буде густо - што мање кувања, више остаје здравих састојака). И пријатно вам било!