Извор:Фото: А. Стевановић, З. Јовановић, Н. фифић

МУЖ ЈОЈ ШЕФ НАРОДНОГ Разрешен управник "Атељеа",одређен нови

Извор: Нпортал

16.09.2024.

17:13

ДРАМАТУРШКИЊА иза себе има више од 60 представа, води успешно Белеф, али и Октобарски салон Рођена је 6. септембра 1963. године у Нишу.

Преводилац Новица Антић неће више бити управник Атељеа 212, јер је разрешен те дужности. Скупштина града Београда именовала је данас за новог в. д. директора ове установе културе драматуршкињу Гордану Гонцић, која ће обављати ову дужност до расписивања новог конкурса.

- Срећна сам и узбуђена што се враћам у своју кућу, где сам почела свој пут као драматург - каже Гонцићева за Курир.

BloombergAdria.com

Она је рођена 6. септембра 1963. године у Нишу. Основну школу и Пету београдску гимназију завршила је у Београду. Дипломирала је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду 1988. године. Од 1994. ради као стални драматург Атељеа 212.

BloombergAdria.com

Из своје куће је отишла 2017. да би водила Културни центар Београда, кад је Октобарском салону вратила стари сјај, а у чијем одбору ради и данас. Од 2019. до данас била је подсекретар Секретаријата за културу Града Београда. Била је драматург на више од 60 представа и сарађивала с редитељима: Љубомиром Муцијем Драшкићем, Дејаном Мијачем, Сојом Јовановић, Коканом Младеновићем, Никитом Миливојевићем, Алисом Стојановић, Оливером Фрљићем, Милицом Краљ и другима.

BloombergAdria.com

Годинама је део Београдског летњег фестивала, који пружа могућност публици да и после завршетка сезоне ужива у позоришним представама и новим продукцијама.

BloombergAdria.com

Супруга је глумца Светислава Булета Гонцића који је управник Народног позориша у Београду.