Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа/Илустрација

ТРАГЕДИЈА НАЈЛЕПШЕ РУСКИЊЕ: Убијена 2 дана пред 20.рођендан

Извор: Нпортал

17.09.2024.

11:02

РУСКИЊЕ су се одувек високо котирале на листи најлепших жена света. Иако бисте руску жену препознали "из авиона" због типичних црта лица, нису баш све плавуше и немају све плаве очи словенског облика.

Наталија Вођанова, Ана Курњикова, Ирина Шајк, Марија Шарапова, или пак дива златног доба Холивуда Натали Вуд, чији су родитељи били руски емигранти, тек су неке од најпознатијих и најлепших, а све су различите.

За разлику од поменутих манекенки, тенисерки и глумица које су стекле светску славу, оне званичне лепотице – руске мисице, нису баш увек имале среће, поготово деведесетих година прошлог века. Током те кобне деценије две су убијене, једна је постала зависница, друга девојка плаћеног убице...

Најкобнија је, рекло би се, била 1996. година, када су животе на ужасан начин изгубиле финалисткиња избора за мис Светлана Котова, и победница Александра Петрова. Као да их је пратило неко проклетство.

Александра је имала само 16 година када је понела титулу најлепше Рускиње. Рођена је 1980. у малом граду Чебоксари у покрајини Чувашскаја. Од малих ногу позната по лепоти, учествовала је на бројним тамичењима лепоте, док 1996. није стигла до националног избора за мис.

Манекенска висина од 180 центиметара, плаве очи, смеђа коса, осмех који осваја... Не само да је представљала Русију на светском избору, већ јој је реномирана модна агенција "Форд" одмах понудила уговор.

Ипак, одбила је, јер није могла да пристане на услов да превише смрша.

Да ли би остварила успех у свету моделинга или би изабрала неку сасвим другу професију, никад нећемо сазнати. Снови Александре Петрове заувек су прекинути два дана пре њеног 20. рођендана.

Како то често бива, лепа млада девојка заљубила се у опасног и старијег момка, што је некадашњу мис Русије коштало живота. У родном граду упознала је Константина Чувилина, локалног моћника, који је тада имао 35 година.

Иза слике успешног бизнисмена заправо се крио мафијашки бос.

Чувилин је био главна мета убице који га је сачекао на степеништу испред стана у Чебоксарију. У нападу је убијен и његов пријатељ Радик Ахметов, који такође није имао времена да пружи отпор. Нажалост, настрадала је и Александра.

После сурове ликвидације појавиле су се разне теорије. Према једној, Петрову је залутали метак погодио у главу, док друга каже да се случајно затекла ту, а убица није желео сведоке. Била је колатерална штета, закључио је аутор текста "Реквијем за убијену лепоту" после злочина који је потресао и Русију и цео свет.

Више њених фотографија можете видети ОВДЕ.

(Блиц жена)