Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/vesnarradovic/Милена Анђела

БОЛИ... Жена Вука Бојовића неутешна - огласила се (ФОТО)

Извор: Нпортал

17.09.2024.

14:26

Вук Бојовић преминуо је пре тачно десет година...

Легендарни Вук Бојовић, дугогодишњи директор Београдског зоолошког врта и вајар већи део живота посветио је животињама.

Најраније детињство Бојовић је провео у селу Зминица на Дурмитору. Са три године остао је без оца Луке, предратног учитеља, који је погинуо као припадник четничких јединица.

Дипломирао је и магистрирао вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Урадио је тридесетак бисти, међу којима и бисте Вељка Влаховића, Драгана Ковачевића, Стојана Церовића, Саве Ковачевића.

BloombergAdria.com

Био је по дипломирању прво слободни уметник, затим професор у основној и средњој школи. Предавао је и у Вишој трговачкој школи у Београду, где је од 1982. до 1986. године био директор. 

На функцији директора Бео зоо-врта био је од 1. маја 1986. године до смрти.

Из два брака имао је четворо деце. Из првог брака са Анђелком Бојовић отац је Луке Бојовића, убијеног Николе и Марије. А у другом браку, са новинарком Весном Радовић, има ћерку Машу, познату београдску редитељку и новинара.

Баш данас, на његову годишњицу смрти, Весна се огласила на Инстаграму објавивши супругову фотографију и само неколико речи. 

- Мој Вук. 17. 9. 2014 - 17. 9. 2024. Боли, боли, боли... - написала је неутешна Весна која је из љубави са Вуком добила ћерку Машу, која се такође огласила на Инстаграму и објавила сет прелепих слика са оцем. 

(Хелло)