Извор:Фото: З. Кнежевић

НАКОН СКОРО 15 САТИ ЗАДРЖАВАЊА: Сергеј Трифуновић на слободи

Извор: Нпортал

17.09.2024.

15:27

СЕРГЕЈ је приведен рано јутрос око 1 сат, док се возио према Ријеци. Био је у аутомобилу са супругом и псом.

Српски глумац Сергеј Трифуновић ухапшен је ноћас на хрватској граници, а са њим је тада била његова супруга Исидора Трифуновић.

Трифуновићева супруга Исидора написала је на друштвеним мрежама да је приведен после годину дана забране уласка у ЕУ без икаквог објашњења. „Он је приведен уз велике непријатности којима сам присуствовао. Укључујући и физичке нападе граничне полиције', каже његова супруга.

BloombergAdria.com

 

Глумац је саслушан на Жупанијском суду у Сплиту. Саслушање је трајало више од два сата, а судија га је прекинуо, одузео му пасош и изрекао мере предострожности, пишу хрватски медији.

Полиција је оптужницом тражила новчану казну од 1.000 евра за прекршај из члана 5. и 30 дана затвора за прекршај из члана 17. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, преносе даље хрватски медији.

Иако је прво најавио да ће дати изјаву, након разговора са адвокатом Иванком Шамијом, више није разговарао са медијима, а убрзо је сео у такси и напустио суд.

BloombergAdria.com

 

Хрватска полиција је издала званично саопштење о случају нашег глумца.

- Утврђено је да постоји основана сумња да је мушкарац починио прекршаје из члана 5. и 17. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, због чега је данас приведен у службене просторије. На друштвеној мрежи Инстаграм, 10. септембра 2023. године, мушкарац је објавио текст непримереног садржаја, којим је и грубо омаловажавао полицију и полицајце, наводећи да су сплитски полицајци изнудили преко хиљаду еура - стоји у саопштењу сплитско-далматинске полиције.

(тпортал.хр)

БОНУС ВИДЕО: