Извор:Фото: АТА имагес А.А / Профимедиа

"Тај 17. март 2004. је дан који не знам како сам преживео"

Извор: Нпортал

18.09.2024.

11:55

ДОК СУ око њега пуцали, он од страха није знао шта да ради

Бивши ријалити играч Марко Ђедовић, први пут је отворено проговорио о свом одрастању у Косовској Митровици и трауматичним догађајима прошлости.

BloombergAdria.com

 

Ђедовић је открио детаље стравичне трагедије која је значајно утицала на његов живот.

С кнедлом у грлу, Ђедовић је описао како је тог дана био сведок погрома над српским народом на Косову и Метохији, говорећи о насиљу које је видео, паници коју је осећао и бризи за своју породицу.

- Тог 17. Марта 2004. је дан који сам не знам како преживео. То је погром који се десио над српским народом на Косову и Метохији. Видео сам људе с маскама, који су били наоружани. Катастрофалној ситуацији сам присуствовао... Много је убијених било. Нисам знао да треба да легнем на под, јер су пуцали. Иза мене су убили жену. Жена је кроз прозор убијена. Од шока сам остао укопан у месту од страха. Нисам знао како да реагујем. Нисам био свеста тога шта се дешава. Мреже су нестале, телефони нису радили... Размишљао сам о мами и сестри. Нисам имао идеју где да идем и шта да радим. Нисам знао да ли су ми мама и сестра живе - истакао је Ђедовић у емисији ''Иза затворених врата'' ауторке и водитељке Снежане Зиндовић.

Подсетимо, Марко Ђедовић, који ради код Жељка Митровића у кабинету, од хонорара из Задруге и Елите купио је још један стан.

- Имам два стана. Имам свој, а узео сам још један. Откупио сам и пола кућа за моје родитеље. Мајка моја ће да види шта ће са тим новим станом. Не мешам се у то. Мами сам, стан у ком је он одрасла, откупио од осталих чланова породице, овај нови стан је за издавање - истакао је поносно Марко и додао:

- Емотиван сам и сам за тај стан доле, растао сам доле уз бабу и деду. Везан сам за Косово и Метохију, пола свог живота сам тамо провео, половину у Чачку и Београду. То ми је болна рана и сва лепа сећања ме вежу за период доле, из Звечана. Увек се доле осетим као дете - открио је Ђедовић за Блиц.

Пинк.рс / Блиц