Извор:Фото:АТА имагес/Јутјуб принтскрин/PGP RTS - Zvanični Kanal

"ОТИШЛА ОТВОРЕНОГ СРЦА": Мирка о снимању спота за Васића

Извор: Нпортал

18.09.2024.

12:39

ГЛУМИЦА Мирка Васиљевић имала је битну улогу у споту нове песме њеног колеге Милана Васића.

Мирка и Милан, ујединили су таленте и направили ново ремек дело, Васић је снимио нову песму о завичају са називом "Метохијо моја авлијо". У споту је учествовало 50 статиста, а интерсантно је да су сви пореклом са Косова и Метохије. Лепа глумица представља Метохију - чисту, родну и плодну.

У споту можемо видети божанствене пределе Метохије, а нашу глумицу Мирку Васиљевић у народној ношњи садукатима око врата. На промоцији песме у београдској МТС дворани Мирка је открила своје утиске о  раду на овом пројекту са колегом:

- Милан је првенствено јако добро организован, а то је кључ свега. Он има визију у глави, а кад то имате уз таленат, љубав, веру и храброст, то је онда пут ка квалитетном успеху и истрајности, што није нимало лако. Све је било рад, забава, лепи тренуци, а то су неке ствари које нико не може да вам узме у животу. Није било тешко јер је Милан знао шта жели, а ми који смо ту били због њега смо све то желели да урадимо. Једина препрека било је јако топло време. Статисти су искусили како је то снимати на топлоти, а ми који већ радимо тај посао само кажемо у реду, сасвим  је нормално да кад је топло да костим буде из више слојева, а кад је хладно онда јако мало костима имамо на себи. Све је ишло како треба - нагласила је Мирка.

Глумица истиче да је стекла нова познанства и да једва чека опет да се врати на Косово:

- После тога смо имали прелепо дружење баш са људима који тамо живе, тако да сам стекла нова познанства, добила неке домаће производе на поклон и јако сам се лепо провела. Кад је требало да идем кући било ми је жао. Милане, надам се да ћеш ми још који пут омогућити да се још једном вратим на Косово и Метохију и да ћу бити статиста на неком новом споту - поручила је Мирка.

BloombergAdria.com

 

Мирка је открила како људи живе на Косову: 

- Они се труде да живе најбоље што могу и умеју у тим условима у којима јесу. отишла сам тамо отвореног срца и са њима сам разговарала као са било којом другом особом која живи у мом граду Београду, где сам рођена. То су људи у току са данашњим временом, који се труде да у тој средини у којој су најбоље функционишу. Кад дођу да буду гости у Београду треба их тако и примити раширених руку - завршава Мирка.

Васић је додао да код људи с Косова никада нећете видети тугу и муку.

- Они живе свој живот најлепше што могу и биће вам најбољи домаћини - нагласио је Милан и открио да ће следећу песму под називом "Призренска свадба" снимити до краја године, а спот на пролеће. У њему, у шали додаје, Мирка може да буде само матичарка.

(Република)