Извор:Фото: АТА имагес/А. Ахел, Профимедиа

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА: Ево ЗАШТО смо привели Сергеја

Извор: Нпортал

18.09.2024.

14:26

"САД, влашки брабоњци, слободно распишите још једну потерницу."

Српски глумац Сергеј Трифуновић је приведен јуче на прелазу Бајаково након што је покушао да уђе у Хрватску, потврдила је сплитска полиција.

Он се већ данас нашао пред сплитским судом где је добио казну (више о томе прочитајте на ОВОМ линку), а тамошња полиција се пре тога огласила и објаснила разлоге за привођење.

BloombergAdria.com

Како тврде, Трифуновића су привели јер "има забрану уласка у земље ЕУ након инцидента у септембру прошле године кад је вређао хрватске полицајце у Сплиту о којима је написао како се нада да ће си сашити лепе, црне униформе по узору на Францетићеве, те им је вређао мајке".

BloombergAdria.com

- Утврђено је постојање основане сумње да је мушкарац остварио обележја прекршаја из чл. 5 и 17 Закона о прекршајима против јавног реда и мира ради чега је доведен у службене просторије. У објави на друштвеној мрежи 10. септембра 2023.године мушкарац је објавио текст непримереног садржаја којим је уједно на груб начин омаловажавао полицију и полицијске службенике, наводећи да су сплитски полицајци изнудили преко хиљафу евра наводећи: "Надам се да ћете од тих пара сашити себи лепе, црне униформе по узору на Францетићеве и да ће ваше мајке на које се овом приликом по….  по члановима 5, 17 и 36 бити коначно задовољне својом примитивном копилади", настављајући: "Сад, влашки брабоњци, слободно распишите још једну потерницу." Након спроведеног поступка, против њега ће бити надлежном општинском прекршајном суду поднесен оптужни предлог - објавила је сплитска полиција.