Извор:ФОТО: АТА / Профимедиа

"НА ВЕЗИ СА АДВОКАТИМА": Огласила се Сергејева супруга

Извор: Нпортал

18.09.2024.

14:37

СЕРГЕЈ Трифуновић је у току прошле ноћи 17. септембра покушао да пређе из Србије границу Хрватске, а онда га је спровела хрватска полиција.

Глумац је осуђен условно на 60 дана затвора, заправо годину дана условно да не сме да понови исто кривично дело. О целој ситуацији огласила се Сергејова супруга Исидора Трифуновић:  

- Сергеј и ја смо тренуто заједно. Добро се осећа, на вези смо са адвокатима и решавамо ову ситуацију. Нисмо изненађени, очекивали смо овако нешто. Не могу ништа више да вам кажем.

Сергеј мора да плати 150 евра судске трошкове и одрекао се права на жалбу. Пресуда је правомоћна. Пасош су му надлежни органи вратили и сада може да пређе границу и уђе у Сбију. 

Исидора је објаснила како је изгледало привођење глумца: 

- Синоћ око поноћи мој супруг је приведен на граничном прелазу Бајаково, након престанка важења забране уласка на територију ЕУ, без икаквог образложења уз велике непријатности којима сам присуствовала укључујући физичко насртање службеника граничне полиције. Одвели су га у непознатом правцу. Већ дуже од 9 сати немам никакву информацију о томе где се налази или који је разлог привођења - написала је Исидора на Инстаграму. Хрватска полиција издала званично саопштење о случају нашег глумца.

- Утврђено је да постоји основана сумња да је мушкарац починио прекршаје из члана 5. и 17. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, због чега је данас приведен у службене просторије. На друштвеној мрежи Инстаграм, 10. септембра 2023. године, мушкарац је објавио текст непримереног садржаја, којим је и грубо омаловажавао полицију и полицајце, наводећи да су сплитски полицајци изнудили преко хиљаду евра - стоји у саопштењу сплитско-далматинске полиције.

BloombergAdria.com

 

(Телеграф)