Извор:Фото: Профимедиа/Antonio Ahel/ATAImages

СЕРГЕЈ УЗИМА ХРВАТСКО ДРЖАВЉАНСТВО: "Паре да платим - немам"

Извор: Нпортал

18.09.2024.

16:35

Након што му је изречена казна, службеник је глумцу затражио да пође са њим...

Српски глумац Сергеј Трифуновић је приведен јуче на прелазу Бајаково након што је покушао да уђе у Хрватску, потврдила је сплитска полиција.

Полиција се и огласила и објаснила разлоге за привођење.

Како тврде, Трифуновића су привели јер "има забрану уласка у земље ЕУ након инцидента у септембру прошле године кад је вређао хрватске полицајце у Сплиту о којима је написао како се нада да ће си сашити лепе, црне униформе по узору на Францетићеве, те им је вређао мајке".

BloombergAdria.com

Он се већ данас нашао пред сплитским судом где је добио казну - 60 дана затвора условно, на рок од годину дана, а мора плати и 150 евра трошкова. 

Глумац је на рочишту рекао да нема новца, преноси "Слободна Далмација".

У току суђења са њим је била и супруга Исидора, а у Сплит је из Загреба стигао и српски конзул Стефан Ристић који је рекао да га Трифуновић није звао за помоћ, али је дошао да му исту пружи као грађанину Србије.

BloombergAdria.com

Након што је изишао из суднице, Трифуновића је на ходнику дочекао службеник полицијске управе који му је показао своју значку и затражио да пође са њим.

"Због чега?", упитао је Трифуновић, на шта му је службеник рекао: "Морамо проверити да ли сте сда званично у републици Хрватској"

Трифуновић је на то узвратио: "Како не бих био законито, кад сте ме привели на Бајакову и довели?".

Разводор се наставио, а глумац је на захтев службеника да пође са њим упитао: "На основу чега сад, када сам управо био на суду и рекли су ми да сам ослобођен".

"Нисте ви ослобођени, ви сте осуђени", добацио је један од присутних.

Сергеју је на кају враћен пасош, а медијима је рекао да ће ионако постати грађанин Хрватске јер му је супруга Исидора из Ријеке.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: