Извор:Фото:Принтсцреен/Јутјуб/PGP RTS - Zvanični Kanal /K1televizija

"Не треба ништа рећи, сузе су ми ишле после пар кадрова"

Извор: Нпортал

19.09.2024.

08:57

"ОВА МИСИЈА Милана Васића, што се тиче Косова и Метохије и много широг тога, невероватно велика"

Глумац и певач Милан Васић екранизовао је своју нову нумеру "Метохијо, моја авлијо", која добила бројне похвале. Као што је познато, спот је сниман на Косову и Метохији, у којем се такође појављује и глумица Мирка Васиљевић, а међу првима га је погледао Милан Калинић, који је новинарима изнео своје утиске.

BloombergAdria.com

 

- Ја сам спот одгледао још пре 10-15 дана, зато што Милан мени једном од првих пошаље спотове и воли моје мишљење. Да не кажем цени, то је мало јака реч, али воли моје мишљење. Па ево, видели сте реакције данас. Мислим, ово је стварно специфично гледати га на великом платну и овој атмосфери. Људи који су излазили ту и држали горе па кажу, јако је тешко причати и јако је тешко причати, али не треба много причати. Треба само рећи да су ми сузе кренуле после 2-3 такта и 2-3 кадра и да су онако стиљиво, али са врло јаком поруком клизеле из лице до краја спота. Мислим да је то довољно рећи, не треба више ништа, али ако смем ја да додам нешто на своју руку - рекао је Милан Калинић, а онда је наставио са својом јаком поруком:

- Ово што ради Милан Васић, немате појма колико снагу има. Много више од свих изговорених рећи, од ратоборних, јаких, патриотских порука, од бусања у груди, од звецкања разноразним стварима, од изигравања неких лажних патриотских величина и извикивања парола. Ово што Милан Васић ради је буквално узидавање Косовом и Метохије у свако биће које можда и не осјећа на прави начин то. И довољно је прво слушати те песме, а онда ко некад и отићи с Миланом, као што је рекао и текстописац, и провести с њим пар дана на Косову и Метохији, и ви, иако сте били тотално индифферентни према Косову, потпуно у вама креће да се буди нешто невероватније. И зато је ова мисија Милана Васића, што се тиче Косова и Метохије и много широг тога, невероватно велика. И ко то не разуме, тај не разуме свој смисао - рекао је Калинић.

Телеграф.рс