Извор:Фото: Lake County Sheriff's Office

ОСУЂЕНА ЖЕНА: Убила мужа па се на Фејсу претварала да је он

Извор: Нпортал

19.09.2024.

09:39

ЖЕНА са Флориде која је оптужена за убиство мужа, закопавање његовог тела у њиховом дворишту и потом претварање да је он на друштвеним мрежама, осуђена је за његово убиство.

У петак, порота је прогласила Лори Леј Шејвер (41) кривом за убиство другог степена с ватреним оружјем због убиства свог мужа, Мајкла Дагласа Шејвера (36), саопштила је Канцеларија државног тужиоца Петог правног округа у петак, 13. септембра, јавља People.

Порота је донела пресуду за четири сата на суђењу које је почело у понедељак, 9. септембра, извештава локална станица WESH.

У фебруару 2018, Мајклов пријатељ је замолио Канцеларију шерифа округа Лејк да провери шта је с њим, пошто није виђен од новембра 2015, саопштиле су тада власти, известио је раније People.

Мајкл, техничар у Disney World Resortu у Орланду, никада не би напустио своју породицу, рекао је пријатељ.

Шерифови заменици су дошли до куће Шејверових у Клермонту и срели се са Лори, која је рекла да свог мужа није видела од 2015, саопштиле су полицијске власти.

Рекла им је да је њен муж напустио породицу, према одговору магазину People из Канцеларије шерифа округа Лејк.

Пустила их је да претраже кућу. Међутим, када су је питали да ли могу да доведу псе за претрагу имања, Лори им је наводно рекла да се врате с налогом.

Током суђења, капетан Кори Андерсон из Канцеларије шерифа округа Лејк сведочио је да је приметио да се бетон испод њихове јаме за роштиљање чинио необично удубљен, извештава локална станица Fox 35 Orlando.

- 1,83 метра са 2,44 метра и 20,3 центиметара удубљено. Имало је облик тела - сведочио је. 

BloombergAdria.com

 

Дана 9. марта 2018, полиција се вратила са налогом, псима за претрагу тела и радарем за тло. До краја дана пронашли су Мајклово тело закопано око метар испод бетонске јаме у дворишту, упаковано у чаршав, обавијено церадом и причвршћено тракама.

Власти су пронашле Мајклове остатке "готово директно испод јаме за роштиљање", сведочила је крими техничарка Џесика Холкомб током суђења.

Аутопсија је показала да је био погођен једном у потиљак пиштољем калибра .38 "неколико месеци до неколико година" раније.

Лорини адвокати су тврдили да, иако је Мајклово тело пронађено у њиховом дворишту, то не доказује да га је она убила, извештава Fox 35 Orlando.

У септембру 2020, Лори је оптужена за смрт свог мужа 2015.

Након што је Мајкл нестао, она се наводно претварала да је он на Фејсбук месинџеру, како би његова породица и пријатељи мислили да је жив, наводе судски списи.

Мајка четворо деце почела је да се виђа са другим мушкарцем, који је отац двоје њене најмлађе деце, након што је Мајкл нестао, извештава Fox 35 Orlando.

Удала се за свог дечка 2016. године.

У 2023, њен адвокат је поднео захтев на суду тврдећи да је њена тада 7-годишња ћерка повукла обарач, извештава WESH.

Током суђења, њена ћерка, која сада има 15 година, сведочила је.

- Узела сам њено оружје, и изашла сам напоље, и отишла до врата. Врата су већ била отворена, а он је био на мојој мами на земљи. Тако да сам и ја била на земљи, ударајући га ... и пуцала сам у њега - рекла је ћерка кроз сузе, известила је WOLF.

Лори ће казна бити изречена 25. новембра.

(Телеграф)