Извор:Фото: Милена Анђела, Инстаграм принтскрин/cecaraznatovic

Годишњица Маринине смрти - ово су њени највећи хитови

Извор: Нпортал

19.09.2024.

10:47

МАРИНА ТУЦАКОВИЋ написала је на хиљаде текстова, а са многим певачима била је и приватно добра..

Један од најплодоснијих текстописаца са ових простора, Марина Туцаковић преминула је 19. септембра 2021. године, а данас се навршава тачно три године откада је изгубила животну битку након дуге борбе са тешком болешћу.

BloombergAdria.com

 

Она је створила многе звезде, а некиме је била и велики пријатељ. Неписано правило југословенске музике, а и касније било је ''ако желиш хит песму, позови Марину Туцаковић'', а како је написала преко 4.000 песама важила је за највећег хитмејкера.

Засужна је за песму ''Љуљај ме нежно'' Оливера Мандића, ''Ти само буди довољно далеко'' групе Генерација 5, ''Додирни ми колена'' групе Зана и још много других песама и хитова, а утицала је на то да многи певачи и певачице изграде успешне каријере, као што су Џеј, Цеца, Драгана Мирковић и многи други.

Посебно је од свих извођача била блиска са Цецом Ражнатовић, којој је и написала неке од највећих хитова.

BloombergAdria.com

 

Најскупље продана песма

С обзиром на то да је написала хиљаде песама, многи су запитали који стих јој је донео највећу зараду. Неда Украден својевремено је поделила ову информацију са медијима.

Реч је о песми "Зора је", а како је Неда навела, Марина је овој нумери додала само један стих и на тај начин зарадила више од 100.000 евра.

Подсетимо, Марина Туцаковић преминула је у 67. години након што је изгубила дугу и тешку битку с опаком болешћу. Последње дане провела у КБЦ "Драгиша Мишовић", где је пребачена пошто јој је било позлило. Била је и на респиратору, због коронавируса. Почетком 2018, иначе, дијагностикован јој је малигни тумор дојке, после чега је убрзо и оперисана. До последњег дана се лавовски борила за здравље.

Рођена је у Београду 1953. године, а каријеру је започела пишући песме за групу "Зана". Сарађивала је са великим бројем најпознатијих извођача са ових простора, попут Здравка Чолића, Џеја Рамадановског, Тошета Проеског, Светлане Цене Ражнатовић, Жељка Самарџића, Драгане Мирковић и многих других.

(Телеграф.рс)