Извор:Фото: Профимедиа

ДОНЕТ ДОКУМЕНТ: Ватикан није признао Госпу од Међугорја

Извор: Нпортал

19.09.2024.

13:04

МЕСТА везана за међугорски феномен одредишта ходочашћа из целога света.

Ватикан је признао "бројне позитивне плодове" који се догађају у Међугорју, светски познатом ходочасничком месту у БиХ, али није изнео став о натприродним феноменима који се везују уз тврдње посетилаца да им се тамо указује Госпа из Међугорја и шаље поруке.

Хрватски сајт Индекс преноси да се у тексту који је објавио Ватикан њуз наводи се да документ Конгрегације за доктрину вере који је одобрио папа Фрања не говори о натприродним појавама, али признаје обилне духовне плодове везане за жупу-светиште Краљице мира и даје углавном позитивно мишљење о порукама уз неколико појашњења.

BloombergAdria.com

У Ноти о духовном искуству везаном за Међугорје коју је потписао кардинал Виктор Мануел Фернандез наводи се да позитивна оцена већине међугорских порука "не подразумева проглашење директног натприродног порекла".

BloombergAdria.com

Наводи се да се ипак препознаје вредност духовних плодова повезаних са међугорским искуством и овлашћују верници да га се придржавају будући да су се "догодили бројни позитивни плодови и нису се међу Божјим народом проширили никакви негативни или ризични учинци".

Додаје се да су места везана за међугорски феномен одредишта ходочашћа из целога света.

(Индеx)