Извор:Фото: К. Михајловић. М. Анђела, Н. Скендерија

Екслодирала плинска боца у НС, младић рањен - опекотине 23%

Извор: Нпортал

19.09.2024.

13:23

ДВАДЕСЕТДЕВЕТОГОДИШЊИ М.С. који је тешко повређен данас у преподсневним сатима у Ветернику приликом експлозије плинске боце у монтажном објекту у Улици Арона Загорице 16 у Ветернику, налази се у Клиничком центру Војводине на хоспитализацији, и под сталним је надзором медицинског особља.

Како за "Новости" наводе у овој здравственој установи, пацијент М.С. примљен је у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Војводине због тешких опектоинских повреда задобијених на отвореном пламену.

Због тежине повреда, како даље предочавају,  одмах је спроведена хитна медицинска евалуација и приступило се интензивној терапији како би се  стабилизовало његово стање, а затим је извршена обрада опекотинских рана, од стране пластичног хирурга.

- Након успешне операције, пацијент је постоперативно смештен на Клинику за интензивну терапију и анестезију ради даљег праћења и лечења - наводе у ПР служби  УКЦВ. -  Тренутно је под сталним надзором медицинског особља, где се спроводе све неопходне мере за контролу болова, спречавање инфекција и одржавање виталних функција.

Стање пацијента, како даље наводе, је стабилно, али с обзиром на екстензивност опекотина које захватају око 23 одсто површине тела, укључујући дубоке дермалне повреде. Сви неопходни медицински тимови, укључујући анестезиологе, хирурге и специјалисте интензивне неге, укључени су у бригу о пацијенту како би се обезбедио најбољи могући исход.

Овај двадесетдецветогодишњак је, како смо данас раније објавили повређен приликом експлозије плинске боце у помоћном објекту, монтажном контејнеру у дворишту куће у Улици Арона загорице 16 у Ветернику, а о немилом догађају, полиција је обавештена из Клиничког центра Војводине.

Како је за „Новости“ рекао др Зоран Круљ, портпарол Завода за хитну медицинску помоћ, лекарска екипа је интервенисала у 8.37 сати по првом приоритету. Мушкарац стар 29 година задобио је опекотине по већој површини тела, и он је у свесном стању превежен на хирурггију Ургентног центра.

Полиција и припадници ватрогасно-спасилачке бригаде су на месту експлозије где су затекли повређеног мушкарца, стигли за неколико минута. О свему је обавештено и предуизеће "Нови Сад - гас".