Извор:Фото: Профимедиа

ЗНАТЕ ЛИ ДА XXL И 2XL НИСУ ИСТЕ ВЕЛИЧИНЕ? У овоме је разлика

Извор: Нпортал

19.09.2024.

17:48

КАДА обучете одећу ових величина приметићете озбиљне разлике.

У свету моде, величине одеће могу изгледати као збуњујући лавиринт слова и бројева и лако је претпоставити да су величине које слично звуче такорећи исте.

Годинама су људи изражавали своје фрустрације због недоследне величине, а неспоразум између XXЛ и 2XЛ је само још један слој конфузије у ионако сложеном систему.

У традиционалним малопродајним окружењима, величине обично прате линеарну прогресију: С (мало), М (средње), Л (велико), XЛ (екстра велико) и тако даље.

Није неуобичајено да људи користе XXЛ и 2XЛ наизменично, под претпоставком да се оба односе на исту величину.

BloombergAdria.com

 

Међутим, ова претпоставка је погрешна.

Са модном индустријом која напредује да постане свеобухватнија, шири распон величина је постао доступан за прилагођавање различитим облицима и величинама тела.

Овај помак ка инклузивности је место где разлика између XXЛ и 2XЛ постаје важна.

XXЛ је обично проширење стандардне табеле величине. То је следећа величина у односу на XЛ и често је највећа величина доступна у редовним линијама одеће.

BloombergAdria.com

 

С друге стране, 2XЛ припада другачијем систему одређивања величине, који се често користи у плус-сизе линијама одеће.

Целокупна секвенца величине у овој категорији – 2XЛ, 3XЛ, 4XЛ и тако даље, креирана је да обезбеди боље пристајање за оне са већим пропорцијама тела.

Најзначајнија разлика између XXЛ и 2XЛ лежи у кроју, при чему XXЛ одржава пропорције сличне мањим величинама као што су XЛ или Л.

Насупрот томе, 2XЛ често има издашнији крој, посебно у пределима груди, струка и кукова. Понекад и ова величина може бити дужа.

(Прва)

БОНУС ВИДЕО: