Извор:Фото: АТА имагес

ОСУЂИВАЛИ СУ МЕ: Софија о борби за здравље -била сам збуњена

Извор: Нпортал

19.09.2024.

21:13

ГЛУМИЦА је проживљавала агонију док није сазнала праву дијагнозу.

Софија Рајовић је једном приликом открила како јој се живот променио из корена након што је сазнала да има инсулинску резистенцију.

За само 23 дана угојила се 12 килограма, а то је била последица њеног нарушеног здравља и због брзог начина живота који је тада водила.

- Већина људи из мог окружења ме је осуђивала, сви пријатељи су мислили да сам тамо много јела брзу храну.

Ни доктори којима сам се обратила по повратку у Београд нису потпуно веровали у то што им говорим, да нисам драстично променила исхрану, и били су убеђени да имам поремећај штитне жлезде.

Нисам осећала никакве симптоме, само ми се јављала појачана жеља за слаткишима. Али њих читав живот волим и нисам могла ни да претпоставим да је то заправо сигнал да са мном нешто није у реду - рекла је глумица тада.

- Била сам збуњена, све то ми је изгледало врло чудно. Мој отац Светислав, који је био лекар, цео живот ми је говорио: “Време је најбољи лек”

Нисам одустајала и на крају сам дошла код једног доктора који је предложио да преконтролишем шећер и урадим тест оптерећења. Резултати су показали да имам инсулинску резистенцију, односно повишен шећер.

Мој инсулин није реаговао како треба кад уносим храну. Уместо да та храна оде у ћелије као снага, таложила се са стране.

Због тога већина особа с тим поремећајем има и проблем с отицањем, практично се буди с неколико килограма вишка, што може да буде драматично, посебно ако се бавите јавним послом као ја - рекла је глумица тада, а данас је здравствено стање Софије Рајовић стабилно.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО:

#Софија Рајовић #глумица Софија Рајовић #инсулинска резистенција #ВИП