Извор:Фото: Танјуг/Сава Радовановић

НАПРАСНО МУ СЕ СЛОШИЛО: Одложено суђење Мики Алексићу

Извор: Нпортал

20.09.2024.

14:08

СУДИЈА Зоран Божовић прекинуо је на кратко суђење Мирославу Мики Алексићу. Разлог због кога је судија одредио паузу је то што је бранилац Мики Алексића ушао у расправу са њим. Браниоцу је изречена последња опомена, а 15 минута касније окривљеном се нагло слошило због чега је суђење одложено за понедељак.

Данас се у Вишем суду судило професору глуме Мики Алексићу за сексуално злостављање и непримерене полне радње. Међу сведоцима била је и Мина Радовановић, девојка која је похађала глуму у школи "Ствар срца" и која је доживела одређену врсту сексуалног узнемиравања.

BloombergAdria.com

 

Мина је решила да пријави Алексића после текста у "Блицу" да је оптужен за силовање. Тада је решила да са својом најбољом другарицом оде да пријави Алексића, али не као оштећена, већ као сведок, јер је сматрала да је у односу на оно што се десило другим девојкама, "она била само узнемиравана".

Микин адвокат тражио је да добије реч и кренуо је сведокињи да поставља безброј питања, од којих је већина одбијена јер је постављао питања цитирајући њен исказ, што судија није дозвољавао.

BloombergAdria.com

Тада је бранилац окривљеног ушао у расправу са судијом, а потом је судија одредио паузу од 15 минута и опоменуо адвоката да му је то последња опомена.

После паузе се вратио и саопштио судији да Алексићу није добро и да не може да прати суђење. 

Судија је прекинуо суђење након што је Алексић потврдио речи адвоката о његовом здравственом стању. 

На суђење је дошла и жртва Алексића, Милена Радуловић, њени родитељи, као и глумац Радован Вујовић чије је саслушање било предвиђено за данас.

Напосредно након њих, на суђење је стигао и Мирослав Мика Алексић у пратњи супруге и адвоката.

Подсећања ради, на претходном суђењу Мирославу Мики Алексићу за силовања и сексуална узнемиравања ученица школе "Ствар срца" саслушана је глумица Ива Илинчић. Ивино сведочење је и последње од жртава Мике Алексића. 

BloombergAdria.com

 

Данашње суђење је обележено срамним понашањем браниоца Мирослава Мике Алексића, који је поново одлуком судије кажњен са 100.000 динара због непоштовања суда.

Он је Иву Илинчић испитивао два сата, а бројна питања која јој је поставио судија је одбио, јер је неретко предочавао жртви шта је говорила у исказу у тужилаштву.

Бранилац Алексића, Иву Илинчић је питао да ли је била кажњавана умивањем и због чега о казнама није причала родитељима

- Имала сам страх од њега. Гледала сам га као оца. Он нас је вређао и то ме је погађало сматрала сам да је то што је радио био део школовања - изјавила је уплакана Ива. 

Милена је изнела своје сведочење у коме каже да ју је Мика Алексић силовао. 

(Блиц)