Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

Како је глумац остао на слободи иако је осуђен за педофилију

Извор: Нпортал

20.09.2024.

17:51

НАКОН што је познати босанскохерцеговачки глумац Моамер Касумовић осуђен на казну затвора од једне године за блудничење над малолетником, према информацијама тамошњег портала Рапорт.ба, Тужилаштво Кантона Сарајево упитило је и жалбу.

Касумовић је осуђен 2021. године за блудничење над малолетником, које се према информацијама Рапорта десило 2019. године.

Он је одлуком Општинског суда у Сарајеву осуђен на казну затвора од једне године, али је одмах уплатио 36.500 КМ и откупио ову казну, што му закон омогућава.

Занимљиво је, међутим, да се на такву одлуку Општинског суда у Сарајеву, Тужилаштво Кантона Сарајево жалило, сматрајући да је изречена казна блага.

BloombergAdria.com

 

Но, како је Рапорту незванично потврђено, Кантонални суд у Сарајеву је одбио жалбу Тужилаштва КС и потврдио одлуку Општинског суда Сарајево.

Скандалозно је да ни Општински суд, а потом ни Кантонални, нису узели у обзир тежину дела када су изрицали казну, с обзиром на то да се знало да би Касумовић могао да откупи казну и буде фактички слободан човек, пише Рапорт.

Како су медији јуче пренели, младић који је био Касумовићева жртва одлучио је да проговори током Сарајево феста, а након тога је Рапорту потврђено из Тужилаштва КС да је пресуда донесена.

(Рапорт.ба)