Извор:Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Босански глумац осуђен за педофилију

Извор: Нпортал

21.09.2024.

10:25

"Тужилаштво Кантона Сарајево уложило је жалбу на висину санкције, међутим, Кантонални суд у Сарајеву одбио је жалбу Тужилаштва и потврдио првостепену казну Општинског суда у Сарајеву", наводи се у саопштењу.

Након што је откривено да је познати сарајевски глумац Моамер Касумовић осуђен 2021. године због блудничења над малолетником, јавност је реаговала с великим чуђењем и осудом.

Многи су се питали како је могуће да је за овако озбиљно кривично дело изречена тако ниска казна, а још више су шокирани информацијом да се казна може откупити.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево су потврдили да су се жалили на висину изречене казне, али је њихова жалба одбијена.

- Тужилаштво Кантона Сарајево уложило је жалбу на висину санкције, међутим, Кантонални суд у Сарајеву одбио је жалбу Тужилаштва и потврдио првостепену казну Опћинског суда у Сарајеву - изјавила је гласноговорница Тужилаштва КС, Азра Бавчић.

Подсетимо, звезда серије "Луд, збуњен, нормалан", Моамер Касумовић осуђен је на годину дана затвора због кривичног дела блудничење над малолетником.

BloombergAdria.com

Међутим, појавила се и шокантна једног босанског медија, који тврди да је Касумовић отплатио свој затворски дуг. У наставку текста Вам у целости преносимо део текста босанског медија који је изнео ове тврдње:

Како Рапорт незванично сазнаје, и оно што је још шокантније у овом случају, јесте то што је Касумовић добио казну затвора од годину коју је - откупио?!

Ако знамо да се један дан затворске казне може откупити за око стотину марака, онда је јасно да је Касумовић своју слободу платио отприлике 36.500 КМ, односно 2.181.555.61 динар.

Према информацијама Рапорта, дело се десило 2021. године, а управо у том периоду Касумовић је 'нестао' из Сарајева, односно врло ретко је могао да се сретне у граду у којем је живео од 1996., своје 15. године, завршио Академију сценских уметности и касније радио.

Судећи према објавама на друштвеним мрежама и у појединим медијима, време је проводио углавном у родном Бијелом Пољу, где је био активан у културном животу. Тако је и на свом имању пре две године угостио екипу Радио-телевизије Црне Горе.

(Информер)