Извор:Фото: Н. Скендерија/Архива Новости

НЕСРЕЋА У РАШКОЈ: Припадник ВС имао више од 0,2 промила

Извор: Нпортал

21.09.2024.

21:39

ПРИПАДНИК Војске Србије који је учествовао у несрећи код Рашке имао је више од 0,2 промила алкохола у крви.

Како "Блиц" сазнаје, возач оклопног возила Војске Србије имао је више од 0,20 примила алкохола у крви. Припадницима Војске Србије није дозвољено да имају алкохол у крви, односно алко-тест не сме да покаже ништа више од нуле.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву задржала возача М. В. (54) који је управљао возилом Војске Србије.

Њему је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на даље поступање.

Како преноси поменути портал, М. В. је оклопним возилом прешао на леву страну пута, након чега се догодила несрећа.

Подсетимо, смртно су страдали возач и путници у путничком аутомобилу, Данијел Л. (33), Л. Л. (10), Л. Л. (7), М. Л. (1) и Д. К. (27), док је Мирјана Л. (32) задобила тешке телесне повреде.

Према незваничним сазнањима, Данијел Л., који је возио аутомобил марке "форд", био је запослен у касарни у Рашки, али је рођен и одрастао у Новом Пазару. Он и његова супруга, Мирјана такође рођена у Новом Пазару, преселили су се у Рашку пре неколико година када је Данијел добио посао у Војсци Србије.

(Блиц)