Извор:Фото: Shutterstock

Пет знакова који наговештавају РАЗВОД брака

Извор: Нпортал

22.09.2024.

21:35

ЧАК И најздравије дугорочне везе пролазе кроз бројне успони и падове. Међутим, како можете да препознати када се суочавате са привременим тешкоћама, а када је веза заиста у озбиљном проблему? Из HuffPosta питали су брачне терапеуте да им открију мање очите знакове који могу указивати на то да брак иде према разводу. Ево на шта би требало да обратите пажњу, према стручњацима:

Престали сте се да се свађате: Можда вам се на први поглед чини чудно, али смањење свађа не мора нужно да значити да је веза постала јача. Ебигејл Мејкпис, брачна и породична терапеуткиња, објашњава да престанак сукоба може да указује на емоционалну удаљеност између партнера. Ако се партнери више не труде да реше своје проблеме, то може да значи да су одустали од везе. Клинички психолог Дејвид Наранг приметио је да код неких мушкараца долази до осећања олакшања када жене престану да изражавају своје фрустрације. Али, то може да буде знак да жена више није заинтересирана за решавање проблема, што чини везу крхком и повећава ризик од развода.

Ваши животи постају све одвојенији: Док је природно и здраво да партнери задрже одређену независност, прекомерена одвојеност може да буде алармантна. Мејкпис упозорава да растућа удаљеност између партнера може да указује на дубоку неповезаност и смањење заједничког интереса за дељење искустава.

Нисте отворени једно према другом: Марни Фејерман, брачна и породична терапеуткиња, истиче разлику између приватности и тајновитости. Ако партнери намерно скривају информације један од другога, то може да буде знак да брак постаје нестабилан. Недостатак поверења и избегавање интимности често доводе до емоционалне удаљености.

BloombergAdria.com

 

Ретко разговарате о будућности: Престанак разговора о заједничким циљевима и плановима може да указује на мањак жеље за растом и развојем везе. Мејкпис објашњава да ово може да буде резултат осећаја самозадовољства и губитка мотивације за побољшање односа, што може да доведе до стагнације и незадовољства.

Поверавате се другима више него свом партнеру: Ако се више отварате пријатељима или колегама него свом супружнику, то може да буде знак проблема у браку. Фејерман упозорава да је кључно делити своје мисли и осећања са партнером како би се одржала интимност у вези.