Извор:Фото: Тикток принтскрин/kdyn130

ТРИ ПРСТА: Даница дипломирала у САД па се огрнула заставом

Извор: Нпортал

23.09.2024.

15:31

Даница из Србије завршила је медицински факултет у Сједињеним Америчким Државама и на друштвеним мрежама показала како изгледа церемонија доделе дипломе у Америци. На ТикТоку је објавила видео који приказује тренутак када поносно крочи на бину, огрнута српском заставом, представљајући своје порекло.

У видеу, Даница је обучена у типичну америчку факултетску одору са препознатљивом капом и кићанком. Оно што ју је издвајало од других била је српска застава око врата, која је поносно истицала њено порекло током церемоније.

- Овако је изгледала та моја униформа за дипломирање и вероватно се питате: "Данице, зашто имаш српску заставу око врата?". То је зато што сам имала опцију да то наручим као интернационални студент - објаснила је Даница у свом видео снимку.

Даница је имала и лепу хаљину испод одоре, али није имала прилику да је покаже током церемоније.

У видеу, она даље објашњава како су сви студенти чекали у реду да почне церемонија, а када је започела, повукли су се са стране како би пропустили професоре.

BloombergAdria.com

 

- Када сам добила диплому, рекла сам себи: "Данице, покажи три прста!" И као што можете да видите, то сам и урадила, јер ако већ србујем са овом заставом, да србујем барем на максимум. Тако да сам била највећи патриота икада - нашалила се Даница.

BloombergAdria.com

 

Многи људи су у коментарима честитали Даници и пожелели јој срећу у каријери и наставку живота. Коментари попут "Браво", "Свака част, царице" и "Тако се то ради, девојко" преплавили су њен видео, изражавајући подршку и понос због њеног патриотског геста.

Овај потез истиче важност очувања културног идентитета и поноса, посебно у мултикултуралним окружењима попут америчких кампуса. Даница је кроз један једноставан, али снажан гест, успела да повеже људе и подсети на значај културне разноликости.

(Република)