Извор:Фото: Танјуг/АП

ПОВРЕЂЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ: Филмска потера у Њујорку

Извор: Нпортал

24.09.2024.

07:14

ПОЛИЦИЈСКА потера која је започела у Њујорку завршила се на Лонг Ајленду пуцњавом и смрћу возача, док је седам полицајаца и један цивил превезено у болнице на лечење, саопштила је полиција.

Комесар полиције округа Насау, Патрик Рајдер, рекао је новинарима у суботу да је потера почела након што су полицајци из Њујорка покушали да зауставе возача у насељу Јамајка у кварту Квинс мало после 23 сата у петак. Возач је покушао да удари двојицу полицајаца, при чему их је погодио пре него што је побегао, рекао је Рајдер.

Полицајци из округа Насау успели су у једном тренутку да блокирају возача, али је он ударио два полицијска аутомобила и натерао двојицу полицајаца да се баце у страну, рекао је Рајдер. Возило је наставило даље низ пут, ударило још један полицијски аутомобил, затим се окренуло у супротном правцу, па опет окренуло и ударило цивилни аутомобил.

Бегунац је потом изгубило контролу и зауставило се на узвишењу у месту Масапека, рекао је Рајдер. Полицајци су покушали да извуку возача из аутомобила, али он је одбио да сарађује и убијен је у пуцњави, рекао је Рајдер.

Рајдер је описао возача као несмотреног, рекавши да се његово возило "кретало великом брзином."

"Улетео је у надолазећи саобраћај ... ударао је полицијске аутомобиле, цивилне аутомобиле, и изгубио контролу над својим возилом", рекао је он.

Пет полицајаца из округа Насау и двојица из Њујорка превезени су у болнице, као и возач цивилног аутомобила, рекао је Рајдер. Један полицајац је био ударен возилом, двојица су повређена док су се бацала у заклон, а тројица су пребачена на лечење од трауме након полицијске пуцњаве, додао је.

Име возача није одмах објављено. Канцеларија државног тужиоца је обавештена и води истрагу, рекао је Рајдер. Снимци се прикупљају из града, са деоница дуж аутопута, као и са камера које су носили полицајци, рекао је.

(АБЦ њуз)