Извор:Фото: Н. Параушић, АТА имагес/Антонио Ахел

"АРКАН ЈЕ БАНДИТ!" Ђуза могао да надрља због Ражнатовића

Извор: Нпортал

24.09.2024.

08:28

ПОКОЈНИ глумац Марко Живић једном приликом испричао је како је његов колега Властимир Ђуза Стојиљковић могао лоше да прође, а све због Жељка Ражнатовића Аркана..

- Ишли смо на пут у Босну где је било већ бомбардовање. И каже ми Ђуза Стојиљковић, који ме је волео као сина – е немој ништа тамо да причаш о политици, само нешто млатиш о томе - посаветовао ме Ђуза.

Како је рекао они су, док су путовали прошли кроз једно село које је било највеће муслиманско село до Добоја.

- Било је потпуно разрушено. И тај што нас је водио каже нам да је ту Аркан направио хаос са својим војницима. И то Ђуза прими као информацију - испричао је Живић гостујући на Балкан инфу.

BloombergAdria.com

 

Кад су коначно стигли, један човек је Аљошу Вучковића, Перу Краља, Ђузу и још неколико глумаца одвео на свој плац где је пеко јагње.

- А ми млађи смо остали у Бањалуци. После су ми испричали шта је Ђуза тамо урадио. Седи с тим човеком, који им је домаћин и каже:

- Онај Аркан је бандит.

- Па добро Ђузо…, рече му човек.

BloombergAdria.com

 

- Ма не, немој ти мени да причаш. Аркан је бандит, упоран је Ђуза.

- Добро, Ђузо…

- Види буразеру, па ја ваљда знам, рече Ђуза.

- Ја сам био пуковник у Аркановој војсци, рече му човек.

А Ђуза га гледа, већ се истопио. И само у једном тренутку рече помирљиво:

- Па добро буразеру, рат је рат."

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, Ђуза је рођен 1929. године у месту Ражањ. Професионалну каријеру је започео 1951. године у Београдском драмском позоришту. Често је гостовао у бројним представама, а велику популарност је стекао филмом "Љубав и мода", као и улогом Родољуба Петровића у серији "Позориште у кући".

Ђуза је одувек знао да жели да се бави глумом. Као средњошколац је радио аматерске представе, али се убрзо након средње одлучио за "озбиљно занимање" и уписао рударски факултет, али три године касније завршио је на Академији позоришних уметности. Играо је у позоришту, а први пут се на великом платну појавио у филму Јожеа Галеа (1957). Потом су уследеле улоге у филмовима "Поп Ћира и поп Спира", "Ноћи и јутра", "Љубав и мода", "Дилижанса снова".

БОНУС ВИДЕО: