Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

АДВОКАТ КАСУМОВИЋА: Ту није било ничег необичног ни посебног

Извор: Нпортал

24.09.2024.

09:09

ОГЛАСИО се Русмир Каркин, адвокат који је заступао глумца Моамера Касумовића који је осуђен за блудничење над малолетником. За Аваз је изјавио да је поступак био "нормалан" и да су се државно тужилаштво и одбрана жалили после првостепене пресуде.

- Ово је био предмет као и сви други такви предмети, осим што је позната личност у питању. Казна је у складу са законом. Човек је искористио могућност, коју закон дозвољава, да се откупи казна. Он је откупио казну и то је то - рекао је Каркин. Додао је да се о поступку није раније говорило јер је у питању малолетник. 

- Јавност је сада заинтересована јер је он позната личност, али ту ништа није било необично ни посебно. Ту је био редован поступак без било какве нагодбе, ичега. Државно тужилаштво подигло је оптужницу, саслушало своје сведоке, саслушани су сведоци одбране и донесена је пресуда. Осуђен на годину затвора и то је то - објаснио је.

- Да ме погрешно не схвате. Не минимизујем ја овај случај, али дело за које је он осуђен, у питању су два додира. И за та два додира је добио годину дана затвора. Касумовић је долазио редовно на поступак, појављивао се. Жалили се и ми, жалило се и државно тужилаштво. Сада не могу да се сетим јесмо ли се ми жалили на висину казне. Знам да нисмо били задовољни пресудом - додао је. Каркин каже да се с Касумовићем после пресуде више није чуо.

BloombergAdria.com

 

- Проглашен је кривим, тужиташтво се жалило, Кантонални суд одбио жалбу и поступак је завршен. Он је искористио могућност и откупио казну, као у 90 других предмета. Други ће рећи једно, али ја говорим како је било - закључио је адвокат.

Подсетимо, Касумовић је због блудничења над малолетником осуђен на годину дана затвора (али казну је откупио). За целу ситуацију се сазнало након што је младић у Народном позоришту у Сарајеву јавно иступио после представе и поручио да је био жртва педофилије те да је Касумовић починитељ. Међутим, он није жртва из пресуде.

BloombergAdria.com

 

Младић који га је пријавио јавио се и казао да се све догодило 2019., када је имао само 15 година. Каже да је тај дан његов отац кренуо у један сарајевски локал и да је повео њега. У том локалу седело је шире друштво, углавном пријатељи његовог оца, а међу окупљенима се нашао и Касумовић.

- Ја сам одрастао на серији "Луд, збуњен, нормалан" и њега сам одмах препознао и било ми је драго да га видим уживо - наводи. - Седели смо и он ми се обратио. Причао ми је о томе како се снимају серије, о камерама како се постављају за одређене сцене, а ја сам хтео да упишем Академију сценских уметности па ми је све то било занимљиво - испричао је младић, између осталог.