Извор:Фото: Н.Скендерија / Д. Цакић

Јецај Тање Бошковић - глумица се опростила од пријатељице

Извор: Нпортал/Д. Цакић

24.09.2024.

11:55

"Ово је велики губитак за културу"

Колеге, породица и пријатељи опраштају се од Радмиле Живковић на комеморацији у Народном позоришту у Београду.

Комеморација Радмили Живковић одржава се у Народном позоришту у Београду, а многобројни пријатељ, колеге и попродица славне глумице окупили су се како би одали почаст великој глумици. 

BloombergAdria.com

 

Након што је породица примича саучешће почела је комеморација легендарној глумици, а посебно је емотивно реаговала Тања Бошковић, која је склопила руке и зајецала на сав глас.

BloombergAdria.com

 

Глумица је стајала заједно са Радославом Зеленовићем који ју је тешио.

BloombergAdria.com

 

Ћерка Радмиле Живковић Бојане Бамбић била је прва на вратима како би примила саучешћа, а Радмилине колеге су много раније почеле да долазе и да се скупљају. Она је једва стајала на ногама због туге и одласка њене мајке, те су сви покушавали топлим речима да је теше.

BloombergAdria.com

 

Радмила Живковић је преминула 20. септмебра у Београду после дуге и тешке болести у 72. години. Првакиња Драме Народног позоришта  је рођена 14. јануара 1953. године у Крушевцу, а преминула је 20. септембра 2024. године у Београду. Дипломирала је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Била је филмска, позоришна и телевизијска глумица. Каријеру је почела крајем шездесетих. Стална чланица ансамбла Драме Народног позоришта постала је 1984. године.

Играла је у неколико десетина филмова, а позната је и по улогама Ђилде у серији "Срећни људи", Јованке Љутић у "Стижу долари", али и по "Улици липа", где је играла главну улогу. Живковићева је свакако била најпознатија као тетка Дока у великом биоскопском хиту "Зона Замфирова". Добила је награде "Миливоје Живановић" и "Жанка Стокић".

Република