Извор:Фото: Н. Скендерија

ДАЧИЋ И РАДМИЛА ПОРОДИЧНО ВЕЗАНИ: "Ја сам им зет"

Извор: Нпортал/Д. Цакић

24.09.2024.

12:24

ГЛУМИЦА Радмила Живковић преминула је 20. септембра у 72. години у Београду, а комеморација је одржана у Народном позоришту.

Опроштају од легенде српског глумишта присуствовала је родбина, бројне колеге и поштоваоци, која ће бити сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, што је потврдила њена ћерка Бојана Бамбић, такође глумица.

Поред ћерке, комеморацији је присуствовао и њен отац - Радмилин бивши супруг Предраг Бамбић, који стигао заједно са глумцем Светиславом Булетом Гонцићем.

BloombergAdria.com

Говорима су се од Радмиле Живковић управо Буле Гонцић, као и министар културе Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

На ивици суза био је министар Дачић, који се од Радмиле Живковић опраштао и "службено", али и на личном нивоу пошто су били породично везани.

- Опраштамо се од наше Раде. Нас двоје смо били и породично везани, јер ја сам, да тако кажем, њихов зет. А ви знате да где вам је жена, ту сте и ви. Тако да смо се и на тај породичан начин више од 30 година били везани и зато ми је тешко да говорим у овом тренутку - започео је Дачић и наставио:

BloombergAdria.com

- Тешко ми је да објединим и тај уметнички, професионални, друштвени, а и наш заједнички, лични део њеног живота. Зато као да ми се чини да она и сад нешто глуми, да је све део неке представе – као што смо је годинама доживљавали. Могу само да додам да пре него што сам је лично упознао, наравно да је она и тада већ била легенда у својој професији. Она се одмах, од првих тренутака на сцени наметнула талентом  - закључио је министар унутрашњих послова.