Извор:Фото: Н.Скендерија / Ата

ГОРИЦИ ПОЗЛИЛО, СМОГЛА СНАГЕ ЗА ГОВОР: "Радо, моја породицо"

Извор: Нпортал/Д. Цакић

24.09.2024.

14:48

ГЛУМИЦА Радмила Живковић сахрањена је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Прослављена глумица преминула је 20. септембар у 72. години у Београду.

Породица је примала саучешће у капели, а пријатељи, родбина, колеге и поштоваоци су остављали венце са дирљивим порукама.

Велики број људи окупио се на Новом гробљу како би упутио последњи поздрав Радмили.

Глумица Горица Поповић је дошла да се опрости од драге колегинице, а по изласку из капеле зајецала је на сав глас, те јој је утеху одмах пружио глумац Светозар Цветковић. У току опела глумици се слошило, те је одмах морала да седне, а окружиле су је колеге.

BloombergAdria.com

 

Потресан говор Горице Поповић

Горица Поповић је потом пронашла снаге да над ковчегом колегинице одржи емотиван говор.

- Радо, Радо... Тешко ми је што се овде опраштам од тебе после толико година дружења и љубави. Наш последњи разговор је био пун вере да ћеш изаћи из ове борбе као победник. Причале смо о националној пензији, како си се радовала што ћеш поново снимати, колико си поносна и срећна због своје ћерке Бојане... Била си моја породица, почивај у миру драга моја. Слава ти - поручила је Горица Поповић.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, претходно у току дана одржана је комеморација у Народном позоришту, а окупио се велики број колега, пријатеља и родбине.

На комеморацији су говорили министар културе Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, као и глумац Светислав Буле Гонцић.

BloombergAdria.com

 

Цењена драмска уметница почиваће у Алеји заслужних грађана, а њено име ће стајати уз великане попут Корнелија Ковача, Јагоша Марковића, Бранке Веселиновић, док су у гробном месту поред и вишемедијски уметник Владан Радовановић, уметница Нада Кнежевић и други.