Извор:Фото: : Antonio Ahel/ATAImages / Фацебук Igor Vuk Torbica

Марић објавио слику с "класе" - на њој преминули редитељ

Извор: Нпортал

24.09.2024.

13:38

ПОСЛЕ вишесатног мобинга од стране управе ЈДП редитељ Игор Вук Торбица је натеран да потпише да се одриче представе “Разбијени крчаг“ и то га је сломило, а после тужбе коју је против њега поднео Аца Поповски више се никада није насмејао, рекла је редитељка и Игорова професорка Алиса Стојановић.

Глумац Милан Марић недавно је објавио једну фотографију која је многе и обрадовала и растужила.

Милан Марић се вратио у прошлост, у своје студентске дане, и са публиком поделио сећање на своју класу са Факултета драмских уметности.

Сви са те фотке дипломирали су на истој представи, плус још двоје људи са других смерова. С лева загрљени и насмејани стоје Иван Заблаћански, Марија Стокић, Милан Марић, Игор Вук Торбица и Ива Манојловић.

Из те класе ‘09 ФДУ посебно име је Игор Вук Торбица, редитељ који је у Ровињу трагично окончао свој живот у јуну 2020. у 33. години живота.

Како каже, у питању је премијера дипломске представе “Бог масакра” 2013.

Игор Вук Торбица је средњу школу за примењену уметност и дизајн завршио у Пули, а Факултет драмских уметности 2013. године, у Београду, у класи професорке Алисе Стојановић. Као најбољи студент позоришне режије у генерацији добитник је награде Хуго Клајн.

Пре смрти он је оставио два опроштајна писма – једно својој партнерки, глумици Хани Селимовић, а друго својој професорки Алиси.

Његов таленат препознат је још на трећој години студија када је његова испитна представа Нушићев „Покојник“ уврштена у репертоар Југословенског драмског позоришта. Свој први професионални ангажман имао је 2015. у зрењанинском театру, где је режирао Молијеровог „Дон Жуана“.

BloombergAdria.com

 

Само три месеца пред смрт започео је у СНП-у рад на пројекту „Злочин и казна, записи из подземлја“, по Достојевском, али био је принуђен да га прекине због пандемије коронавируса.

BloombergAdria.com

 

Торбица је описиван као један од најталентованијих редитеља своје генерације. За своје представе је добио силне награде. Само је „Разбијени крчаг“, у ком је главну улогу играо Небојша Глоговац, 2016. добио чак 11 награда на Фестивалу малих сцена у Ријеци, Данима сатире у Загребу и Данима комедије у Јагодини.

Љубав са Ханом Селимовић

Веза Хане Селимовић и Игора Вука Торбице је једна од најлепших љубавних прича, али истовремено и најтужнијих.
Игор и Хана су били заједно пет година, а његова смрт ју је заувек променила и након тог догађаја се на неко време потпуно повукла са јавне сцене. Игор Вук Торбица је рођен у Дрвару, детињство је провео у Ровињу и у Пули, али због Хане је често боравио у Београду.

BloombergAdria.com

 

Након што је преминуо у 33. години 2020, Хана је написала:

„У мом срцу је толико пуно љубави за човека који ми је пружио најлепше тренутке мог живота да желим да ту љубав поделим са светом. И пустим светло и живот да однесу победу над бесмислом овог времена. Игор је био и остаће мој светионик. Ка њему идем, заувек. Такви људи су ретки, њих треба само волети“.

Задовољна