Извор:Фото: М.Анђела/П.Милошевић

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Облак се премешта у ове делове

Извор: Нпортал

24.09.2024.

13:47

НАОБЛАЧЕЊЕ које је захватило западне и југозападне крајеве премешта ће се преко наше землје далје на исток, па се током дана понегде очекује киша или краткотрајни плјусак. На ширем подручју Београда са слабом краткотрајном кишом, најновије је упозорење Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Наоблачење са кишом и плјусковима са подручја Црне Горе, БиХ и Хрватске (Славоније) у југозападној струји тутњи ка Србијии. Већ током преподнева падавине се прво очекују у југозападним пределима, најавио је раније РХМЗ.

- Током преподнева падавине се прво очекују у југозападним, средином дана у западним, а после подне понегде и у осталим пределима Србије - гласило је претходно упозорење РХМЗ.

Жути метеоаларм због кише и грмљавине на снази је у Банату и Срему, као и у западној Србији и Поморављу. Локално може пасти и више од 10 мм кише у периоду од три сата.

Талас влажног ваздуха са запада захвата нашу земљу и данас и сутра местимично условљавати кишу и пљускове са грмљавином.

Већ сутра жути метеоаларм биће на снази у читавој Србији, и то због невремена.

Хидролошко упозорење

РХМЗ је данас такође упозорио на врх таласа на Дунаву који се очекује код Бездана и Апатина 25. септембра, а код Богојева 26. септембра.

- Врх таласа на Дунаву код Новог Сада очекује се 27. и 28. септембра - додају из РХМЗ.

Прогноза за данас

За данас је углавном прогнозирано сунчано и топло време уз послеподневно повећање облачности.

Према прогнози, крајем дана и током ноћи на северу и западу Србије јаце наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином.

Дуваће умерен до појачан ветар јужних праваца. Јутарња температура од 8 до 16, максимална дневна од 24 до 30 степени.

У Београду у уторак сунчано и топло. После подне повећање облачности. Током вечери и ноћи јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином.

Дуваће умерен до појачан ветар јужних праваца. Јутарња температура 16, максимална дневна 28 степени.

(Блиц)