Извор:Фото: Профимедиа/АТА имагес

КОЈУ ШКОЛУ ЈЕ ЗАВРШИО САША? Ћале ми био строг, морао сам...

Извор: Нпортал

24.09.2024.

17:46

Коју школу је завршио Саша Поповић мало је познат податак...

Један од најмоћнијих и свакако најбогатијих људи регионалне музичке сцене рођен је 1954. године у Новом Саду.

Са баком и дедом, родитељима и пет година старијом сестром живео је у парохијском дому поред Николајевске цркве, где је његов деда службовао.

Коју школу је завршио Саша Поповић мало је познат податак.

BloombergAdria.com

- Одлазио сам да пимплујем лопту. Могао сам 5.000 пута да је пимплујем, а да не падне! Фудбал сам играо са другарима из порте и Матице српске, испричао је својевремено Поповић, који је био толико талентован да су га примили и у пионирски тим ФК "Војводина".

Његов отац Константин био је музички обдарен, свирао је клавир, гитару и хармонику, наговорио је Сашу да упише музичку школу. Након тога уписао је  гимназију у Новом Саду, али било га је срамота од другова да свира, све док га није разоткрила професорка.

- Сутрадан сам донео хармонику у школу и одсвирао неколико песама. Професорка ме је нахвалила, па су све њене колеге тражиле да свирам и на њиховим часовима.

И другари су били одушевљени. Од тада сам свуда са собом носио инструмент и заволео га! Али већ са 17 година морао сам да бирам да ли ћу да наставим да тренирам фудбал или да се бавим музиком. Изабрао сам музику, казао је једном приликом за "Информер" Саша који је по очевој жељи уписао права.

BloombergAdria.com

- Маштао сам да свирам, прву професионалну тезгу имао сам са 18 година, за Нову годину у малом месту поред Франкфурта. Два друга и ја свирали смо три дана, гости су били само Немци. Зарадили смо сви по 3.000 марака. Имали смо уговорену цену од 1.000 марака, али смо добили велики бакшиш, прича Саша о почетку музичке каријере.

Да испуни оцу жељу, уписао је Правни факултет у Новом Саду и стигао до треће године. А онда је одлучио да одустане.

- Ћале ми је био строг. Шест месеци сам размишљао како да кажем да нећу више да студирам. Кад сам им рекао, схватили су да ме факултет не занима, сели су у кола, отишли у Трст, купили ми разглас, нову хармонику, оргуље, појачало, микрофоне и све што ми треба! Затим сам 1976. године потписао уговор на три месеца с хотелом "Путник", рекао је  тада креативни директор Гранда.