Извор:Фото: Танјуг/АП

Пуцано на просторије потпредседнице САД Камале Харис

Извор: Нпортал

25.09.2024.

07:06

Запуцано је на просторије канцеларија потпредседнице Камале Харис у Аризони су испаљени касно синоћ. Према првим информацијама полиције, пуцњава се догодила нешто после поноћи, пише Мирор.

Срећом, нико није повређен у нападу.

- Захвални смо полицији Темпе што је брзо дошла на лице места и срећни смо што нико није био присутан или повређен - рекао је Шон Мекинерни, менаџер кампање за координацију Демократске партије за Аризону.

Полиција је саопштила да је ово други пут да се канцеларији догодило овако нешто. Предња стакла су претходно гађана нечим што је изгледало као ББ или пиштољ на дијаболе нешто после поноћи 16. септембра.

- Нико није био у канцеларији током ноћи, али то изазива забринутост за безбедност оних који раде у тој згради, као и оних у близини - рекао је наредник Рајан Кук о овом последњем инциденту.

Полицијске снаге су саопштиле да полицајци "активно истражују" и разматрају доказе, а истовремено уводе додатне мере безбедности.

Радници у канцеларији стигли су у понедељак ујутру и открили штету изазвану пуцњавом. Полиција је саопштила да су пуцњи испаљени кроз предње прозоре канцеларије.

BloombergAdria.com

Ни један инцидент није довео до хапшења, а полиција истражује мотиве за оба случаја.

Подсетимо, овај инцидент се догодио нешто више од недељу дана након што је извршен други покушај убиства бившег председника Доналда Трампа.

Питање безбедности председничких кандидата постало је питање у последње време после покушаја атентата на бившег председника Трампа у јулу и септембру.