Извор:ФОТО: Принтскрин РТС / Фото: З. Јовановић

5 Најбољих реплика Радмиле Живковић

Извор: Нпортал

25.09.2024.

11:48

ЛЕГЕНДАРНА глумица Радмила Живковић преминула је у Београду у 72. години, јављају домаћи медији, а реч је о једној од највећих уметница српске глумице протеклих деценија.

Славна глумица одиграла је безброј незаборавних улога, а почетак 21. века обележила је као тетка Дока у "Зони Замфировој", пре свега урнебесним репликама које се свакодневно цитирају.

BloombergAdria.com

 

Чувена глумица и добитница престижне награде "Жанка Стокић" оставила је дубок траг у домаћој култури, а играла је у позоришту, филмовима и на телевизији. Само неке од њених цењених улога су оне у "Наивку", "Сабирном центру", "Положајнику" и бројним серијама.

BloombergAdria.com

 

Млађе генерације је посебно обожавају због њене улоге у остварењу "Зона Замфирова" Здравка Шотре из 2002, у ком је Радмила Живковић играла лик Манетове тетке Доке.

Цитати тетке Доке

Глумица је, иако је играла споредан лик, дефинитивно обележила овај филм, један од најуспешнијих у историји на нашим просторима, а својим даром за комедију је успела да се и данас често цитирају реплике које је изговара. Пет се посебно издвојило:

Док је паралелно радила испред камера, Радмила Живковић је све време наступала у позоришту, нарочито у Атељеу 212 и Позоришту на Теразијама, док је деценијама била чланица Драме Народног позоришта у Београду.

Прошле године је за свој допринос култури и преданост уметности одликована Сретењским орденом другог степена.

Глоссy