Извор:Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

НЕЋЕМО ЗАКИНУТИ ФИЛМ: Судбина Моамерових сцена у "Балканици"

Извор: Нпортал

26.09.2024.

09:29

ГЛУМАЦ Моамер Касумовић осуђен је на годину дана затвора због кривичног дела блудничења над малолетником, то је потврђено из Тужилаштва Кантона Сарајево.

После пресуде, велики број филмских радника одлучио је да прекине сарадњу с њим и обуставе емитовање пројеката у којима глуми.

Редитељ и продуцент филма "Балканика", Лука Мамуза, један је од оних који неће наставити даљу сарадњу са Касумовићем. Поставља се питање шта ће се догодити са сценама у филму у којима игра оптужени глумац. 

Филм "Балканика" настао је као пројекат према истоименој серији, а овај пут је поред старе глумачке екипе, окупила и бројне друге глумце из регије као што су Мирвад Курић, Александар Сексан, Дамир Кустура, али и Моамера Касумовића, за којег се недавно открило да је 2021. осуђен за блудне радње над малолетником.

Снимање филма је завршено и тренутно је у фази продукције, Лука Мамуза је открио шта је коначна одлука везана за сцене у којима је Касумовић: 

BloombergAdria.com

 

- Ми смо цео филм снимили у априлу, а сада смо само додатно снимали неке завршне кадрове. Тако да је наша сарадња завршила. Оно у чему ми имамо неке среће је то да смо с Моамером имали мало материјала. Дакле, он није играо неког лика кроз цели филм, тако да смо тренутно у процесу развоја снимања додатног материјала да видимо шта ћемо направити с тим и да избацимо те сцене - рекао је Лука Мамуза.

Мамуза је рекао да је шокиран овим сазнањем, али будући да улажу своја средства у филм, нису у могућности у потпуности прекинути рад пројекта. Филм ће трајати више од два сата и дошли су до конкретних решења да се те сцене избаце.

- Не знам шта још да кажем. Шокиран сам. Можда би другачије поступили, али једноставно смо толико својих средстава, времена, жеље, снаге и љубави уложили у филм. Тако да тренутно радимо на томе да избацимо сцене с Моамером. На добром смо путу и смислили смо нешто да и даље остане добро, нећемо 'закинути' филм. Мислим неће бити једне познате особе, али није до нас - навео је Мамуза.

(Клиx.ба)