Извор:Фото: Архива Новости/Сарић С.

Зашто нико са естраде није ушао у Минимаксову кућу?

Извор: Нпортал

26.09.2024.

16:53

ИЗА њега су остали бројни интервјуи, афоризми и хумореске.

Чувени водитељ Милован Илић Минимакс, изнедрио је многе познате личности и чије се име памти и данас. 

Познат по свом шарму, оштроумности, брзим и бритким мислима, Милован Илић Минимакс објавио је седам књига афоризама и две књиге поезије.

Рођен је 1938. у Липници код Крагујевца.

- Рођен сам 5. новембра, у знаку шкорпије, што ми је посебно драго. Јер, да могу да бирам хороскопски знак, опет бих изабрао шкорпију, која је доста незгодна, а чујем да има - испричао је Минимакс у једном интервјуу.

BloombergAdria.com

 

У Београд је дошао 1957. на студије права.

Објављивао је хумореске у “Политици”, убрзо је почео да ради у сатиричном листу “Јеж”, а своју радио емисију “Минимакс” - минимум говора, максимум музике, покренуо је 1967. године.

По тој емисији је добио свој чувени надимак. За само месец дана и емисија и он постали су невероватно познати.

На почетку емисије увек говорио: “Драги моји и драге моје”, а на крају: “Ћао, нема више”. Са саговорницима је био на “ти”, што је било веома дрско у то време.

- Свој живот бих могао да испричам за седам сати, али и за седам минута с обзиром на то да је доста узбудљив и занимљив, али без неких много значајних догађаја - тврдио је он.

Био је један од првих неконвенционалних водитеља који је поред класичне најаве убацивао вицеве, доскочице и џинглове. Ипак, у души и по таленту био је књижевник.

- А ово што сам сад водитељ то је исто кад би неко ко је завршио атомску физику, а нема посла, возио такси - рекао је он давно у интервјуу за Југопапир.

Дружио са многим естрадним колегама, а када се разболео, Кемал Монтено и Арсен Дедић су се побринули да му обезбеде место у болници у Падови. Ипак, приватно никада није био добар са познатима.

BloombergAdria.com

 

- Не сећам се да је неки певач или било ко са естраде икада ушао у моју кућу, јер посао је једно, а приватност друго - истицао је Минимакс.

Управо је Минимакс Брени дао надимак Лепа Брена. Наиме, као млада певачица она је врло брзо започела самосталну каријеру и добила је сталан посао у хотелу Парк, у Новом Саду. Уследио је и њен први албум у издању ПГП РТС-а на којем је сарађивала са чувеним композитором Милутином Поповићем Захаром.

Посебно се издвојила песма „Чачак“ са којом је бенд учествовао у емисији „Хит парада“, али због оскудне одеће снимак није приказан. Након тога га је Милован Илић Минимакс пустио у својој емисији и Бренин надимак је допунио придевом "лепа". Певачица је наставила да ниже успехе и достигла велику славу као и бројне фанове широм света.

(Блиц)