Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ABS-CBN News

НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА КУПОВАО КОКАИН: Спортисту стигла казна

Извор: Нпортал

26.09.2024.

21:55

СКАНДАЛ са Олимпијских игара коначно је добио свој закључак. Аустралијанац Том Крејг кажњен је са суспензијом од 12 месеци и неће моћи да се бави спортом годину дана, а све зато што је у Паризу куповао кокаин!

Он је у току Олимпијских игара ухапшен јер је ухваћен како покушава да купи дрогу, а сада га је стигла још једна казна.

Зна се да ће бар шест месеци бити ван терена, а онда ће морати на процену.

Уколико се процени да се придржавао свих мера које су му одређене можда би могла друга половина казне да му буде скраћена.

Огласио се и аустралијски савез који је открио да је казна почела да му тече 9. септембра, тако да га очекују у тиму за акције националног тима 2025. године.

Крејг је ухваћен како покушава да купи кокаин након што је Аустралија изгубила четврфинални меч од каснијег шампиона Холандије.

BloombergAdria.com

 

Крејг је био један од најбољих играча Аустралије, игра на позицији везног играча и дао је један гол на Олимпијским играма у поразу од Индије 3:2.

- Крејг ће морати да прође тренинг и едукативне програме као део казне. Том има приступ свих нашим сервисима и програмима током суспензије и његово стање нам је приоритет - наводи се у саопштењу аустралијског савеза.

BloombergAdria.com

 

До сада је у каријери он имао преко 100 наступа за национални тим, а на Олимпијским играма у Токију освојио је сребро. Има и бронзу са Светског првенства и четири злата са првенства Океаније.