Извор:Фото: Танјуг/Тара Радовановић

ВРЕМЕ СУТРА: Пад температуре, наоблачење и киша

Извор: Танјуг

27.09.2024.

13:36

ИЗНАД већег дела Србије сутра ће бити претежно сунчано и топло, али уз постепену промену времена у другом делу дана, саопштио је данас Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и умереним и јаким северозападним ветром које ће пре подне захватити Бачку, у другом делу дана прошириће се и на остале пределе Војводине, као и на западну и централну Србију, док се на југу и истоку земље падавине очекују тек током ноћи ка недељи. Интензивнији пљускови са грмљавином током вечери и крајем дана очекују се на северу и западу земље, местимично од 20 до 50 мм. 
Јутарња температура биће 10 до 20 °Ц, а највиша дневна од 22 °Ц на северозападу до 32 °Ц на југоистоку земље.

У Београду ће сутра пре подне бити претежно сунчано уз слаб до умерен јужни ветар, после подне очекује се постепено наоблачење. Киша, пљускови и грмљавина уз умерен, краткотрајно и јак северозападни ветар и пад температуре, очекују се касније после подне, увече и ноћу, а услова за интензивније падавине биће крајем дана. Јутарња температура биће око 19 °Ц, а највиша дневна око 28 °Ц.

У недељу ће бити облачно са кишом и хладно уз умерен и јак северозападни ветар, који ће на истоку Србије повремено имати и олујне ударе. Дневна температура биће у паду за 10 до 15 степени у односу на суботу и у већини места биће у интервалу од 13 до 15 °Ц, на истоку понегде и до 18 °Ц. Увече престанак падавина и постепено разведравање са севера. 

У понедељак ће бити претежно сунчано и свеже, уз слаб и умерен северозападни ветар који ће на истоку Србије повремено имати и олујне ударе али се крајем дана очекује и његово слабљење. У уторак и среду после хладног јутра, током дана биће претежно сунчано и топлије. РХМЗ најављује да ће до краја седмице бити променљиво облачно време, местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином.