Извор:Фото: Профимедиа

ПРОБЛЕМИ ЗА СИНЕРА: WADA тражи суспензију до 2 године!

Извор: Нпортал

28.09.2024.

10:26

СВЕ је шокирала вест да је Јаник Синер у марту два пута био позитиван на допинг. Ипак, Италијан није проглашен кривим и дозвољено му је да настави да игра. Но, чини се да би све могло да се промени.

Наиме, Светска антидопинг агенција (WАДА) жалила се на одлуку да се први на АТП листи прогласи невиним и тражи да се суспендује до две године, преноси "Газета дело Спорт".

- Светска антидопинг агенција потврђује да је уложила жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у четвртак 26. септембра на случај италијанског тенисера Јаника Синера, којег је Међународна агенција за интегритет тенису прогласила недужним, односно, да нема његове кривице што му је два пута у узорку пронађена забрањена супстанца клостебол, у марту 2024. године. WАДА сматра да одлука да "није крив или да је недужан" није прихватљива - саопштила је WАДА.

Такође се истиче да се тражи суспензија Јаника Синера на период између једне до две године, али и да се не захтева брисање његових резултата остварених у периоду када је имао позитивне допинг налазе.

Подсетимо, Италијан је ове године освојио две гренд слем титуле - Аустралијан опен и Ју-Ес опен.