Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ DADO LIVE

МАЈКА ГА РОДИЛА У ПОДРУМУ: Отац прелазио преко мина

Извор: Нпортал

28.09.2024.

12:30

ПЕВАЧ Драган Драгаш, познатији као Дадо Ливе наступао је пуне четири године као пратња Теи Таировић, а иза себе има тешку животну причу.

Осим сарадње са Теом, Дадо је остварио и сарадњу са Гогом Секулић. Своју музичку каријеру започео је као клавијатуриста, а пре две године постао је и певач, те за сада, иза себе има две ауторске песме.

Дадо је у великом интервју открио све о сарадњи са певачицама али и како је изгледао његов пут: 

Драган је поделио и своју дирљиву животну причу. Током рата, мајка га је родила у подруму: 

- Родом сам из Хрватске, место Бенковац, због рата смо морали да се раселимо. Рођен сам 1993. године, мајка ме је родила у подруму, без струје, без воде, а около гранате падају. Немаш воду да пијем, нисмо имали храну. Свака част мојим родитељима на свему. Ја сам рођен кад је и термин, мајка ме је родила у подруму болнице, испао сам као мало теле, пресеци оно, бућни га у воду и ето. Јео сам пасуљ са пар месеци, само су јабуке биле и пасуљ.

Млади певач је открио колико су дуго боравили у подрууму: 

- Скоро две године. Било – не поновило се. Често наступам у Хрватској, волим те људе, имам пуно пријатеља тамо. Заборавимо шта је било.

На питање новинара, да ли је и отац био са њима, одговорио је:

- Јесте, и стричеви су били ту. Отац је на своју одговорност ишао преко минских поља да мени убере јабуке, јер нисмо имали шта да једемо.

Живот почињу у Челареву: 

- Имао сам две године, лепо су нас прихватили, али смо дошли без ичега. Ниси могао ништа да понесеш. Отац је имао свој бизнис у Хрватској, мајка је била домаћица и када смо дошли у Србију, тата је копао канале, а мама је ишла на њиву да ради. У Хрватској се тата бавио пољопривредом, на велико је радио воће и повреће, то су били хектари, извоз је био на тоне.

Да је талентован за музику, открио је у основној школи: 

- Мој пријатељ из основне школе је био талентован, њега је његов отац учио да свира и он је стално носио мали синтисајзер у школу. Ја сам њега стално гледао и размишљао како то ради и ја скупим 200 динара и одем у кинеску продавницу и купим онај мали синтисајзер и у школи се чула песма од Добривоја Топаловића ‘Црно вино црне очи’ и ја сам чуо тај тон и погодио на синтисајзеру. Трчао сам кући да тати покажем шта сам научио, он ми није веровао и онда сам неку другу песму скинуо и тако сам схватио да имам слуха.

(Нова) 

#ВИП #Драган Драгаш #певач Драган Драгаш #животна прича Драган Драгаш #Певачица Теа Таировић #пратња Теа Таировић