Извор:Фото: Профимедиа

"Убили су ми оца, а сад сам ја доброг човека - крива сам"

Извор: Нпортал

30.09.2024.

12:34

"НЕКА ме суд осуди на казну коју сам заслужила."

Тинејџерка Наташа С. (18), која је 22. септембра, како се сумња, под дејством кокаина и марихуане изазвала тешку саобраћајну несрећу на путу Ратково-Оџаци у којој је погинуо мотоциклисту Немању Калајџију (33) из Сонте, признала је кривицу у Вишем јавном тужилаштву у Сомбору и тражила да је суд одмах осуди и упути на издржавање робије.

Осумњичена девојка је, како се сазнаје, на саслушању код тужиоца кроз сузе признала кривицу.

- Крива сам, не треба ми адвокат да ме брани... Убила сам доброг човека! Заслужила сам казну, нема потребе да ми судите, одмах ме водите на издржавање казне. Нека ме суд осуди на казну коју сам заслужила - овако је, према речима извора "Ало", Наташа С. пред тужиоцем потврдила да је изазвала саобраћајну несрећу у којој је настрадао Немања Калајџија.

Након тога је испричала да зна кроз шта пролази породица настрадалог човека јер је и она остала без оца.

- Знам како је одрастати без оца. Мени су убили оца када сам имала само три године и није био уз мене. Сада сам ја другом детету одузела оца. Свесна сам какав сам бол нанела том детету и његовој породици - рекла је осумњичена плачући, после чега јој је судија за претходни поступак на предлог тужиоца одредио притвор до 30 дана.

Како се раније писало, она се терети да је дрогирана и без возачке дозволе аутомобилом „ауди А4“ на путу Оџаци - Ратково 22. септембра изазвала саобраћајну несрећу у којој је Немања погинуо на месту док је возио мотор марке „сузуки“.

Утврђено је да је претицала колону преко пуне линије и налетела на Немању, који је био у својој траци на мотору. Услед силовитог ударца мотоциклиста је страдао на месту, док је осумњичена Наташа после удеса подвргнута дрога-тесту, који је, према незваничним информацијама, показао да је у тренутку несреће управљала аутомобилом под дејством кокаина.

Њој се на терет ставља тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена затворска казна до 12 година.

Како су медији објавили 11. априла 2009, Наташиног оца Слободана С. дан раније убио је Јован А. из Раткова.

- Министарство унутрашњих послова саопштило је да је ухапшен Јован А. (36) који је у Раткову код Оџака пуцао у Драгана С. (31) из Ветерника код Новог Сада, усмртивши га на лицу места, а потом усмртио и Слободана С. (31) из Раткова. Јован А. из Раткова, у општини Оџаци, предао се полицији након што је, како се сумња, убио двојицу људи у родном месту, потврдио је портпарол новосадске полиције - јавила је РТВ пре 15 година.

Након убиства двојице мушкараца, откривено је да је један од њих припадник Жандармерије.

- Он је у свом локалу прво убио жандарма Драгана С., а потом је отишао неколико стотина метара даље до куће где је живео Слободан С. и усмртио га са два хица. Сведоци су казали да је жандарм Драган С. страдао у покушају да спречи Јована А. да убије Слободана С. Сведоци су испричали и да су Јован А. и Драган С. били добри пријатељи - објавила је тада РТВ.

(Ало)