САВРШЕНЕ ПАПРИКЕ: Најбољи начин да их спремите за зимницу
30.09.2024.
13:47
ЈЕСЕН је период када многе домаћице заврну рукаве и почињу са спремањем разних зимских специјалитета почев од ајвара па до киселог купуса.
Паприка припада том спектру зимнице. Увек је савршена уз месо и додатак уз прилоге:
За припрему савршене паприке за зимницу потребно је:
Припрема:
За почетак у једну дубљу шерпу ставите сирће, шећер, со и конзерванс, па пустите да прокључа. постепено додајте мало по мало паприке и оставите да се на кратко обари. Потом је извадите дасе прохлади и процедите је. У паприку и течност додајте вез ситно сецканог першуновог листа и сецкане главице белог лука. Потребно је да тако одстоји 24 сата, уз повремено мешање. Пребаците паприке у тегле па прелијте течношћу у којој су се паприке кувале. Пријатно!
(Трпеза)